Cisco termékek sérülékenysége
Angol cím: 
Cisco Products Services Denial of Service Vulnerability
CERT-Hungary ID: 
CH-14483
Felfedezés dátuma: 
2018-08-15
Összefoglaló: 

A Cisco ASA, Web Security Appliance és Unified Communications Manager IM & Presence Service termékek magas kockázati besorolású sérülékenységeit jelentették, amelyeket kihasználva a távoli támadók szolgáltatás megtagadást (DoS) idézhetnek elő, bizonyos esetekben pedig bizalmas információkat szerezhetnek.

Leírás: 
  • Cisco ASA: a sérülékenységet a HTTP URL nem megfelelő feldolgozása okozza. Ezt egy speciálisan megszerkesztett kéréssel lehet kihasználni, ami az eszköz újraindulását idézi elő. Egyes szoftververzióknál előfordulhat, hogy nem indul újra az eszköz, de könyvtárbejárással bizalmas információkat lehet szerezni. A sérülékenység az IPv4 és IPv6 forgalom esetén is jelentkezik.
  • Cisco Web Security Appliance: a TCP kapcsolatok kezelésére rendelkezésre álló memória menedzselésének hibáját kihasználva szolgáltatás megtagadást (DoS) lehet előidézni azáltal, hogy a támadó nagyszámú IPv4 vagy IPv6 kapcsolatot kezdeményez. Az eszköz ilyen esetben felhasználja az összes memóriát, és csak felhasználói beavatkozással lehet újraindítani.
  • Cisco Unified Communications Manager IM & Presence Service: az XCP Router szolgáltatás egy sérülékenységét kihasználva egy nem hitelesített, távoli támadó által továbbított adatok nem megfelelő kezelése okozza. A sérülékenységet a 7400/TCP portra küldött csomagokkal lehet kihasználni, és a sikeres támadás a szolgáltatás összeomlását és újraindulását idézi elő.
Megoldás: 
Frissítsen a legújabb verzióra
Érintett verziók: 
Cisco ASA 9.x
Cisco FTD 6.x
Cisco AsyncOS 9.x, 10.x, 11.x
Cisco CUCM IM&P Service 10.x, 11.x, 12.x
Cisco TelePresence VCS and Expressway X7, X8