A PTA CERT-Hungary (Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ) a SANS Intézet Securing The Human program keretein belül havi rendszerességgel tudatosságnövelő kiadványt jelentet meg OUCH! néven. A 2013. júniusi kiadvány a Rövid URL-ek és QR kódok témájával foglalkozik. A kiadvány itt érhető el, valamint az együttműködéssel és a kiadvánnyal kapcsolatban további információ a PTA CERT-Hungary weboldalán olvasható.

A PTA CERT-Hungary (Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ) a SANS Intézet Securing The Human program keretein belül havi rendszerességgel tudatosságnövelő kiadványt jelentet meg OUCH! néven. A 2013. májusi kiadvány a Jelszavak témájával foglalkozik. A kiadvány itt érhető el, valamint az együttműködéssel és a kiadvánnyal kapcsolatban további információ a PTA CERT-Hungary weboldalán olvasható.

A Facebook bejelentése szerint az új felhasználók részletesebb oktatást kapnak a személyes adatok biztonságának fontosságáról, az ezeket az adatokat érintő beállításokról, és az információ megosztás mikéntjéről.

A tervezetet az amerikai Belbiztonsági Hivatal (DHS - Department of Homeland Security) és a kanadai megfelelője (PBS - Public Safety Canada) felügyeletével hozták létre azzal a céllal, hogy jobban meg tudják védeni a kritikus infrastruktúrájukat és hatásosabban tudjanak reagálni kiberbiztonsági incidensekre.

Az antivírus és tűzfal programok remek munkát végeznek a számítógépes rendszerek védelme érdekében, de sajnos egy naprakész vírusírtó és egy megfelelően beállított tűzfal mellett is szembetalálkozhatunk olyan fenyegetésekkel, amelyeknek áldozatul esve ellophatják személyes adatainkat, vagy megfertőzhetik számítógépünket. Bár a szakemberek igyekeznek felhívni a figyelmet a leggyakoribb fenyegetésekre, vannak kevésbé ismert módszerek, amelyek ugyan ilyen veszélyt jelentenek számítógépünkre. A SecurityNewsDaily 10 ilyen, kevésbé ismert, de mégis előforduló fenyegetést gyűjtött csokorba.

Egy új nyílt forráskódú eszköz segítségével néhány nevetségesen egyszerű lépést követve bárki készíthet adathalász oldalakat. A szoftver célja nem a bűnözők munkájának megkönnyítése, éppen ellenkezőleg, a készítők azzal a céllal hozták létre, hogy a különböző vállalatok tesztelni tudják dolgozóik felkészültségét az adathalász típusú támadásokkal szemben. A Simple Phishing Toolkit tartalmaz egy másolási funkciót, amivel pár kattintással lemásolható egy weboldal, például a céges belső oldalak vagy webmail bejelentkező felületek, amit aztán be lehet állítani a munkavállalók "átverésére".