Barrett Brown-t ártatlannak nyilvánította a bíróság az ellene indított büntetőper mind a 12 pontjában. Brown-t azzal vádolták, hogy részt vállalt az 1 évvel ezelőtti Stratfor elleni betörésben. A hatóságok szerint nem közvetlenül volt szerepe az akcióban, hanem a vád szerint az ellopott fájlokat hozta nyilvánosságra, amikor egy egy IRC csatornán az összegyűjtött adatokra mutató hivatkozást tett közzé.

Az Egyesült Államok egy szövetségi bírósága azzal vádolta meg Barrett Brown-t - akit az Anonymous szóvivőjének tartanak - hogy tavaly karácsonykor egy IRC csatornán megosztott egy olyan hivatkozást, amely a Stratfor-tól ellopott hitelkártya adatokat tartalmazó állományokra mutatott. A bíróság közleménye szerint azzal, hogy nyilvánosságra hozta a hivatkozást, elérhetővé tette mások számára a bizalmas adatokat anélkül, hogy azok eredeti tulajdonosai vagy a Stratfor jóváhagyták volna a lépést. A 15 éves börtönnel szembenéző Brown egyébként nem vett részt a betörésben, csak az ellopott adatok feldolgozásában és publikálásában vett részt.

Az Anonymous azt követeli, hogy a Stratfor betörés tárgyalását vezető bírónő mondjon le a perről elfogultság miatt. Mint ismeretes, tavaly decemberben feltörték a Stratfor weboldalát, és onnan körülbelül 50000 hitelkártya számot, 5 millió email címet, telefonszámot és könnyen feltörhető jelszót loptak el, illetve tettek nyilvánosan elérhetővé. Márciusban a korábbi LulzSec vezető Hector Monsegur információi alapján letartóztatták Jeremy Hammond-ot, akit az FBI azzal gyanúsít, hogy egyike volt a betörés elkövetőinek. A múlt héten tartott meghallgatáson Loretta Preska bírónő elutasította, hogy óvadékért cserébe szabadlábra helyezzék, mivel "túlságosan nagy kockázatot jelent a közösségre". Az Anonymous tiltakozását az váltotta ki, hogy kiderült, a bírónő férje is áldozattá vált a Stratfor betörés kapcsán.

Egy a Wikileaks kiszivárogtató portálon nyilvánosságra hozott levelezésből kiderült, hogy egy amerikai biztonsági cég, az SCG International amerikai tisztségviselők kérésére segítette a szíriai lázadókat, akik a jelenlegi vezőt, Bahar al-Assad hatalmát akarták megdönteni. Az SCG vezére James F. Smith által küldött levélből kiderül, hogy cégét felbérelték, hogy segítség a török bázisú szíriai felkelőket a rezsim megdöntésében. Az e-maileket a nemrég kínos adatvesztési incidensen átesett Stratfor biztonsági cég vezérigazgató helyettesének, Fred Burtonnak címezték.

A Wikileaks kiszivárogtató portál hétfőn kezdte meg annak az 5 millió levélnek a kiszivárogtatását, amelyet vélhetően az Anonymous hackercsoport szerzett meg a Stratfor amerikai hírszerző cég rendszeréből. A kiszivárogtatás célja elsősorban az volt, hogy bemutassák a világnak, hogyan működnek a privát hírszerző cégek és miként vesznek célba magánszemélyeket a cég, vagy a kormány érdekében. A legfrissebb kiszivárgott levelekből kiderül, hogy a hírszerző cég közreműködésével amerikai ügyészek titokban vádiratot készítette a kiszivárogtató portál alapítója, Julian Assange ellen.

Egy amerikai hírszerző cégtől megszerzett levelezésekből kiderül, hogy Izrael az iráni nukleáris létesítmények elpusztítását tervezi. Az elektronikus levél, amely egy állítólagos izraeli hírszerző ügynöktől származik csak egy volt azok közül, amelyet a Wikileaks kiszivárogtató portál nyilvánosságra hozott, a Stratfor cégtől megszerzett levelezésekből. A pletykák szerint a biztonsági cég rendszerét az Anonymous hackercsoport törte föl. Az izraeli-iráni ellentét egy 2011 novemberi Teherán melletti robbantás kapcsán került szóba, melyben 17 munkás életét vesztette és amelyről Irán azt állította csak baleset volt.

Újra elindították a nemrég súlyos hackertámadás áldozatává vált biztonsági elemző cég a Stratfor weboldalát. A támadásért az Anonimous hackercsoport vállalta a felelősséget, az akció során a hackerek több ezer ügyfél bankkártya információit és személyes adatait szerezték meg. A cég, bár korábban tagadták a vádakat, szerdán elismerte, a legnagyobb hibát ők követték el mivel az ügyfelek bizalmas adatait nem titkosítva tárolták. "Ez a mi hibák, és vállaljuk érte a felelősséget" - mondta el George Friedman a cég vezérigazgatója.

Kedden szolgáltatásos megtagadásos (DoS) támadás kényszerítette földre a hackerek között népszerű, többek között az Anonymous által is gyakran - a megszerzett adatok kiszivárogtatására - használt Pastebin.com oldalt. A weblap, melyen bárki névtelenül tehet közzé nagy mennyiségű információt nagyjából fél óráig volt elérhetetlen aztán szépen lassan elkezdődött a helyreállítás. Az üzemeltetőt Twitter microblogján elnézést kért a problémákért és közölte, dolgoznak a támadás elhárításán. Külön érdekesség, hogy az oldalt nagyjából 1 héttel azután érte támadás, hogy az Anonymous hacktivista csoport itt hozta nyilvánosságra a Stratfor elleni támadás során megszerzett bankkártya és e-mail adatokat.

Az Anonymous hackercsoport által nemrég feltört amerikai biztonsági cég, a Stratfor közölte előfizetőivel, hogy a december 24-én lekapcsolt weboldaluk helyreállítása akár egy hétnél tovább is eltarthat. A hackerek a támadás során szerzett adatokból később bankkártya számokat, email címeket, telefon számokat és titkosított jelszavakat hoztak nyilvánosságra.  Stratfor biztosította ügyfeleit, hogy biztosítási szolgáltatásuk kártalanítja azon tagjaikat, akiknek bankkártyája esetleg kompromittálódott az incidens során.

Ahogyan az már pár órája ismeretes, az Anonymous hekker csoport feltörte a Stratfor webszájtját (amit Friedman meg is erősített). A szájt feltörése mellett sikerült megszerezniük a teljes ügyfél listát, mely 4000 egyén és vállalkozás adatait tartalmazza. Ideértve a bankkártya adataikat (melyeket állítólag "adományok" küldésére használnak), és több mint 200 GB-nyi email címet.