Angol cím: 
Trojan.Carberp.C
CERT-Hungary ID: 
CH-11904
Összefoglaló: 

A Carberp.C trójai moduláris felépítésű, aminek révén a funkcionalitása rendszeresen bővülhet, és a célkeresztbe állított rendszereknek megfelelően változhat. Alapvetően azonban rendszerinformációk, illetve bizalmas adatok kiszivárogtatására alkalmas. A kártékony program meglehetősen alaposan feltérképezi a fájlrendszert, a folyamatokat, valamint a legfontosabb rendszerbeállításokat. Az így szerzett adatokat pedig feltölti a terjesztői által üzemeltetett vezérlőszerverekre.

A Carberp.C pluginekkel bővíthető. Ezeket a trójai az internetről szerzi be, és .dat kiterjesztésű állományok formájában menti le a számítógépekre. A kiegészítők révén egyebek mellett képessé válik arra, hogy az adatlopási tevékenységébe webböngészőket is bevonjon. A károkozó jelenleg a Chrome, az Internet Explorer, a FireFox és az Opera alkalmazásokkal kompatibilis.

Angol cím: 
Trojan.Badabro
CERT-Hungary ID: 
CH-11894
Összefoglaló: 

A Badabro trójai legfontosabb célja, hogy webes reklámokat jelenítsen meg a felhasználó számítógépén. Ehhez egy webböngésző szoftvert is feltelepít, amelyet alapértelmezettként jelöl meg. Amennyiben a felhasználó ennek az alkalmazásnak a segítségével böngészi az internetet, akkor kellemetlen és bosszantó meglepetésekben lehet része. Ráadásul a trójai emellett egy másik felbukkanó ablakot is megjelenít, amelyben a Norton ismertségére apellál: a Norton technikai támogatásának nevében próbálja különféle műveletek elvégzésére rávenni a felhasználót.

A Badabro ugyan önmagában nem okoz visszafordíthatatlan károkat, de az eltávolítása igencsak időigényes feladat lehet. Ennek oka, hogy a regisztrációs adatbázist nagyon sok ponton manipulálja, és számos új bejegyzést hoz létre abban.

A trójai elsősorban kártékony weboldalakon keresztül, ártalmatlan programoknak álcázva kerülhet fel a számítógépekre.

Angol cím: 
Infostealer.Morstup
CERT-Hungary ID: 
CH-11864
Összefoglaló: 

A Morstup trójai leginkább kémkedési célokkal terjed. Az általa megfertőzött számítógépeken először a webböngészőket manipulálja, és azok egyes beállításainak megváltoztatásával próbálja megkönnyíteni a saját dolgát. Emellett az Internet Explorer, a Firefox, valamint a Chrome alkalmazások megfertőzésével igyekszik elősegíteni az adatlopást.

A Morstup a Windows hálózatkezeléshez kapcsolódó API-jait is felhasználja ahhoz, hogy a webes adatforgalomba "belelásson". Ezáltal a trójai képes a kimenő adatok vizsgálatára, illetve lementésére.

A kártékony program az összegyűjtött adatokat egy előre meghatározott kiszolgálóra tölti fel.

Angol cím: 
Domingo trojan
CERT-Hungary ID: 
CH-11793
Összefoglaló: 

A Domingo trójai adatlopásra alkalmas kártevő.

Angol cím: 
Trojan.Pittyger!gen1
CERT-Hungary ID: 
CH-11447
Összefoglaló: 

Egy új trójai jelent meg  Pittyger névvel.

Angol cím: 
Injecta Infostealer
CERT-Hungary ID: 
CH-11434
Összefoglaló: 

Egy adatlopásra alkalmas vírus jelent meg, amely a POS terminálokat fertőzi meg.

Angol cím: 
Infostealer.Ayufos
CERT-Hungary ID: 
CH-10773
Összefoglaló: 

Az Ayufos trójai adatlopással okozhat károkat. Többféle módszert alkalmazhat a bizalmas információk beszerzésére, például rendszeresen képes képernyőképet készíteni, figyeli a billentyűleütéseket és a vágólap tartalmát lementi. Képes továbbá rendszerinformációt beszerezni, valamint az egyes alkalmazások által tárolt hitelesítő adatokat is megszerezheti. A terjesztői számára elektronikus levélben továbbítja a megszerzett információkat.

Számos olyan műveletet végez az Ayufos trójai, amivel a felhasználók figyelmét felhívhatja, hogy a számítógépével valami probléma van. A Vezérlőpultot elérhetetlenné teszi, valamint a károkozó rendszeresen különféle folyamatokat állít le. A Windows beépített tűzfalát kikapcsolja, hogy észlelése nehezebb legyen, valamint a hálózati kommunikációja akadálymentes legyen.

Angol cím: 
W32.Extrat.B
CERT-Hungary ID: 
CH-10585
Összefoglaló: 

A W32.Extrat.B egy olyan kártevő, amely eltávolítható meghajtókon és Peer-2-Peer fájlmegosztó hálózatokon keresztül terjed.

Angol cím: 
Trojan.Wipbot
CERT-Hungary ID: 
CH-10102
Összefoglaló: 

A Trojan.Wipbot egy olyan trójai program, amely a fertőzött számítógépen fejti ki rosszindulatú tevékenységét.

Angol cím: 
Trojan.Ransomcrypt.E
CERT-Hungary ID: 
CH-9713
Összefoglaló: 

A kompromittálódott számítógépek merevlemezén található állományokat (bizonyos fájltípusok kivételével) titkosítja, és ezáltal használhatatlanná teszi azokat.