Több millió BitTorrent felhasználó a tudtán kívül elosztott szolgáltatás megtagadásos támadásban (Distributed Denial of Service - DDoS) vesz részt amiatt, hogy a népszerű torrentek "kiadói" tévesen adnak meg weboldal címeket mint tracker-eket. A "támadást" elszenvedő oldalak elérhetetlenné válnak, és a működtetőknek nagyon kevés lehetőségük van arra, hogy kivédjék az ilyen eseteket. Azonban hála az új BitTorrent protokoll fejlesztésnek, ez meg fog változni. A Vuze lett az első kliens, amelyben megjelent a DDoS védelem támogatása, ezzel pedig felhívja a többi kliens készítőjének a figyelmét arra, hogy kövessék a példát.

A John Wiley and Sons könyvkiadó az állítólagos BitTorrent felhasználók elleni perében váratlan ellenállásba ütközött az internetszolgáltató Verizon részéről. Több különböző ok miatt, mint például adatvédelmi aggályok, a cég nem tett eleget a felszólításnak, miszerint át kell adnia azon előfizetők adatait, akiket a "For Dummies" könyv sorozattal kapcsolatos kalózkodással vádolnak.

A mérföldkőnek beillő döntés súlyos csapást mér az eddig jövedelmező üzletnek számító BitTorrent perekre. A new york-i Gary Brown bíró részletesen kifejtette, hogy miért nem elégséges az IP címmel azonosítani a szerzői jogsértések elkövetőit. A bíró szerint az, hogy nincsenek megfelelő bizonyítékok, azt jelenti, hogy sok állítólagos BitTorrent kalózt igazságtalanul vádoltak meg korábban.

Az Antipiratbyrån internetes kalózkodás elleni svéd szervezet komoly erőfeszítések tesz a fájlmegosztó oldalak elleni küzdelemben. 48 óra alatt a svéd és a holland rendőrség lecsapott Svédország legnagyobb privát bitorrent trackerének üzemeltetőire és lefoglalta az oldal üzemeltetését végző hardver eszközöket is. Emellett egy népszerű eBook terjesztő oldalt is lekapcsoltak és figyelmeztettek egy másik népszerű trackert, hogy ők lesznek a következők.

Egy óriási szolgáltatás megtagadásos támadás hatásait nyögi a RUTracker, Oroszország legnagyobb BitTorrent trackere. Az oldal üzemeltetőinek közleménye szerint a támadás hétfőn éjszaka kezdődött. 2012 február 6-án nagyjából este 10 órától ez a fórum súlyos DDoS támadás célpontjává vállt - áll az adminisztrátorok közleményében. Az üzemeltetők hozzátették, hogy keményen dolgoznak a támadás elhárításán, de ez nem könnyű feladat, mivel a támadók közel 300000 kérésel bombázzák az oldalt másodpercenként.

A világ egyik legnépszerűbb BitTorrent kereső motorjának üzemeltetői 7 év működés után bejelentették, úgy döntöttek bezárják kapuikat. A döntésben minden bizonnyal nagy szerepet játszott, a nemrégiben lekapcsolt fájlmegosztó, a MegaUpload ügye, valamint a több száz leállított sporteseményeket közvetítő weboldalról szóló hírek. Az még nem lehet tudni, hogy a BTJunkie teljesen eltűnik-e, vagy követi a The Pirate Bay példáját, akik 2009-ben felhagytak a keresőszolgáltatás biztosításával, de az oldalon továbbra is lehetőség van a tartalmak megosztására különböző decentralizált módszerekkel.

A Bittorrent cég kiadott egy közleményt és figyelmeztetést, hogy akik ezen a héten kedd reggel töltötték le az oldalról a uTorrent klienst, azoknak a gépe nagy valószínüséggel megfertőződött.