A "Project Blackstar" akció során a GhostShell hacktivista csoport két és fél millió, többek között az orosz politika, oktatás és rendőrség tagjait érintő adatot tett közzé. A csoport ezzel a lépéssel szeretné felhívni a figyelmet az orosz állam visszaéléseire, a korrupcióra, és a társadalmi egyenlőtlenségekre.

A jelentések szerint több ezer Twitter felhasználó login nevét és jelszavát tették nyilvánosan elérhetővé a Pastebin-en keresztül. Az adathalmaz elemzése alapján körülbelül 55 ezer account-ról van szó, ezek közül nagyjából 20 ezer duplikált, továbbá nagy részük olyan account, amelyet a felhasználói szerződés megsértése miatt korábban letiltottak.

A Pastebin szöveges információk megosztását lehetővé tévő weboldal tulajdonosának nyilatkozata után, mely szerint felgyorsítja a kérdéses tartalmak eltávolítását, az Anonymous bejelentette, hogy előáll saját hasonló szolgáltatásával.

A Pastebin.com oldal tulajdonosa egy interjúban elmondta az üzemeltető személyzet bővítését tervezi, hogy így segítse a rendőrség munkáját az oldalon nyilvánosságra hozott érzékeny információk tekintetében. A Pastebin.com oldalt a hackerek, többek között a hírhedt Anonymous csoport tagjai is, előszeretettel használják az akcióik során megszerzett bizalmas információk nyilvánosságra hozására. A hackerek által anonim módon feltöltött anyagok gyakran tartalmaznak személyes adatokat, e-mail és lakcímeket vagy akár bankkártya információkat is, amit ezután bárki megtekinthet.

Az utóbbi időben számos olyan esetről hallottunk, ahol a laza szerveződésű Anonymous csoport egy elosztott szolgáltatás megtagadásos (DDoS) támadással bénítja meg egy szervezet vagy hatóság rendszerét. Ezekben az esetekben a támadásban résztvevők többnyire a Low Orbit Ion Canon (LOIC) eszköz segítségével adják át erőforrásaikat a támadás vezénylők számára. Az ilyen és ehhez hasonló támadó eszközök használatáról a hackercsoport többnyire a Pastebin anonim információ megosztó oldalon tesz közzé leírásokat, az eszközök letöltési linkjeivel együtt. A figyelmetlen támadók azonban könnyen áldozattá is válhatnak.

Nyilvánosságra került a Symantec pcAnywhere távvezérlő szoftver nemrégiben felfedezett sérülékenységét kihasználó exploit kód, amely komoly fenyegetésnek teszi ki a programot használó ügyfeleket. A kódot az Alter Logic hálózatbiztonsági cég vezetője, Johnatan Norman hozta nyilvánosságra, az Anonymous hackercsoport által is előszeretettel használt pastebin.com oldalon.

Az Impervia biztonságtechnikai cég email üzenete szerint egy indiai hackercsoport, a Lords of Dharmaraja felelős a Symantec Norton Antivírus programjának eltulajdonításáért. A csapat ezt a Pastebin oldalon egy közleményben megerősítette, bár azóta ezt a közleményt már eltüntették. A Google cache-ben tárolt verzió alátámasztja a Symantec korábbi közleményét, mely szerint a bizalmas adatok nem a Symantec hálózatából kerültek ki, a támadók indiai katonai és hírszerzési szervereken bukkantak az antivírus program forráskódjára.

Kedden szolgáltatásos megtagadásos (DoS) támadás kényszerítette földre a hackerek között népszerű, többek között az Anonymous által is gyakran - a megszerzett adatok kiszivárogtatására - használt Pastebin.com oldalt. A weblap, melyen bárki névtelenül tehet közzé nagy mennyiségű információt nagyjából fél óráig volt elérhetetlen aztán szépen lassan elkezdődött a helyreállítás. Az üzemeltetőt Twitter microblogján elnézést kért a problémákért és közölte, dolgoznak a támadás elhárításán. Külön érdekesség, hogy az oldalt nagyjából 1 héttel azután érte támadás, hogy az Anonymous hacktivista csoport itt hozta nyilvánosságra a Stratfor elleni támadás során megszerzett bankkártya és e-mail adatokat.

A Pastebin egy olyan egyre ismertebbé váló weboldal, melyen bárkinek lehetősége van gyorsan adatokat bemásolni és menteni, mint egy online vágólapként, majd pedig ezt megosztani, akár regisztráció nélkül. A dolog érdekessége, hogy az utóbbi időben ez az oldal vált a hackerek legkedveltebb információmegosztási felületévé, ahol a lopott és korábban titkos nformációkat osztanak meg egymással.