A hírhedt LulzSec hacker csoport, négy fős, főleg brit tagokból álló csoportja több komoly elosztott szolgáltatás megtagadásos támadást indított még 2011-ben (például az Egyesült Királyság szervezett bűnözés elleni hivatalának honlapja ellen (SOCA)), amelyek miatt most viszonylag enyhe büntetést kaptak, amikor legfeljebb 32 hónapos börtönre ítélte őket a southwarki bíróság. Ryan Cleary (21) és Ryan Ackroyd (26) 32 és 30 hónapos, Jake Davis (‘Topiary’,20) 24 hónapos, illetve Mustafa Al-Bassam (18) 20 hónapos büntetést kapott. Miután letöltik a büntetésüket, további öt éven keresztül megfigyelik őket a hatóságok.

Az ausztrál rendőrség letartóztatott egy 24 éves férfit, aki saját magát  LulzSec hacker csoport "vezetőjének" nevezte. Az ABC Australia szerint a Point Clare kikötővárosban élő férfit számítógépes betörésekkel vádolják, de egyelőre nem hozták nyilvánosságra a személyazonosságát. A mostani letartóztatás alig két héttel azután történt, hogy Nagy Britanniában a bíróság három embert ítélt bűnösnek különböző média és szórakoztatóipari cégek valamint a U.K. National Health Service ellen elkövetett támadások miatt. A LulzSec 2011-ben jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor feltörték a Sony hálózatát, valamint támadást hajtottak vége a CIA, az FBI, az Egyesült Államok Kongresszusa és más szervezetek ellen, de célba vették a PayPal-t, a MasterCard-ot és a Visa-t is, miután azok letiltották a WikiLeaks számára magánemberektől érkező támogatások továbbítását.

A 20 éves arizonai Raynaldo Rivera elismerte, hogy részt vett a Sony Pictures weboldalának feltörésében, amelynek keretében több ezer magányszemély adatai kerültek nyilvánosságra a LulzSec közösség akciójának következtében. A fiatalembert augusztusban tartóztatták le, és a los angeles-i szövetségi bíróság elé került az ügye, ahol vádalkut kötött az ügyészséggel. Elmondása szerint egy külső programot vett igénybe, hogy hamisítsa az IP címét, és olyan parancsokkal árasztotta el a Sony Pictures weboldalát, amelyek segítségével ki tudta használni annak sérülékenységeit. A 2011 májusában végrehajtott SQL befecskendezéses támadás következtében több ezer felhasználó bizalmas adatai kerültek napvilágra, ennek következtében pedig 605000 dolláros kár keletkezett.

Egy 20 éves fiatalember kedden feladta magát az FBI-nak, miután megvádolták a Sony Pictures elleni betörés miatt, amit a LulzSec hajtott végre a tavalyi év folyamán. Raynaldo Rivera, egy arizonai illetőségű hacker ellen a bíróság összeesküvés és védett rendszerbe történő jogtalan behatolás miatt vádat emelt a múlt héten. Ha elítélik, akár 15 év börtönbüntetést is kaphat. A hacker letartóztatása nem sokkal azután történt meg, hogy a "Sabu" néven ismert, a LulzSec korábbi vezetője Hector Xavier Monsegur elleni büntetést fél évvel elhalasztották, hogy továbbiakban is együtt tudjon működni a hatóságokkal. Korábbi segítsége alapján egy embert az Egyesült Államokban, négyet pedig az Egyesült Királyságban vettek őrizetbe.

A számítógépes betörők, akik a LulzSec tagjai, bűnösnek vallották magukat a több ismert weboldal ellen vezetett támadás vádjában. A 19 éves Ryan Cleary és a 18 éves Jake Davis elismerték, hogy az Anonymous-ból kivált LulzSec targjai. Ők ketten és két másik egyén - a 25 éves Ryan Ackroyd és egy 17 éves fiú - azonban tagadták a többi hasonló vádat. Korábban a LulzSec elismerte, hogy ők támadták meg az Egyesült Királyság Szervezett Bűnözés Elleni Ügynökségének (Soca) oldalát. A csoportot azzal gyanúsítják, ők álltak több támadás mögött, amiket az NHS, News International, Sony, Nintendo, 20th Century Fox film stúdió, az amerikai PBS műsorszolgáltató és több biztonsági cég, mint például a HBGary, Black & Berg és az Infraguard ellen követtek el.

Friss hírek keringenek a LulzSec csoport tagjainak letartóztatásáról. A Fox News a következőket írja oldalán:
"A bűnüldöző szervek két kontinensen is lecsaptak a becstelen számítógépes hacker csoport, a LulzSec vezető tagjaira ma reggel és jelenleg aktív bizonyíték gyűjtést végeznek. Két embert letartóztattak és további hármat pedig konspirációval gyanúsítanak."

A mai reggelen letartóztatták a LulzSec csoport több vezetőjét is. Az akcióra összehangoltan, és két kontinensen egy időben került sor, alapos előkészítést követően.

Egy a LulzSec hackercsoporthoz tartozó támadó ismét feltörte a Sony honlapját és onnan felhasználó információkat szivárogtatott ki. A Sony megerősítette az adatkompromittálódással járó legújabb incidenst. A kiszivárgott információk a felhasználók e-mail címei, telefon számai, születési évszámai, postai címei és a Sony jelszavaiból álltak.

Csütörtökön a hatóságok Arizonában letartóztatták a 23 éves Cody Kretsinger-t. Az internetes körökben "Recursion" néven ismert hacker - aki feltételezhetően a LulzSec hackercsoport oszlopos tagja - lehet a Sony elleni betörés elsődleges vádlottja, mivel ő és társai egy SQL befecskendezéses támadás segítségével 77 millió adatbázis rekordot tulajdonítottak el a Sony rendszeréből. Tettéért a phoenix-i fiatal akár 15 év börtönt is kaphat.

Miután múlthéten az Anonymous több, mint 7000, a bűnüldözési szerveknél dolgozó tisztségviselő adatait hozta nyilvánosságra, most újra visszatértek, ezúttal a Lulzsec csapattal kiegészülve. A két hacktivista csoport legújabb közös akciójában több, mint 70, a bűnüldözésben részvevő ügynökség és szervezet rendszerébe hatolt be és eltulajdonított, majd nyilvánosságra közel 10GB-nyi onnan származó adatot.