A Tor projekt üzemeltetői egy blogbejegyzésben reagáltak a Tor kompromittálódásáról szóló hírekre. A cikk élesen bírálja a francia kutatók hozzáállását, hiszen sem Eric Filiol, sem pedig a kutatócsapatának tagjai nem keresték meg őket, nem vették fel a kapcsolatot a Tor készítőivel és nem szolgáltattak semmilyen információt a támadással kapcsolatban. Mindamellett, hogy levélben felhívták Eric és csapata figyelmét a "felelős közzététel" kifejezés jelentésére, a támadás részleteivel és körülményeivel kapcsolatban csak az interneten megjelent információkra tudnak alapozni. Az viszont biztos, hogy az ott megjelent leírások sok helyen pontatlanok és hiányosak vagy tévesek. Nem igaz például, hogy 181 bridge azonosításával feltérképezték volna a Tor topológiáját, hiszen az jelenleg körülbelül 600 bridgeből áll, de nem ez volt az egyetlen téves állítás, amelyet a támadást jegyző francia kutatók tettek.

A ESIEA francia kutatói felfedeztek és sikeresen kihasználtak néhány súlyos sérülékenységet a TOR hálózatban. A sérülékenységeket kihasználva készítettek egy listát a hálózatról benne 6000 géppel, melyek közül voltak IPk amelyek publikusan elérhetőek voltak a rendszer forráskódjával. A kutatók azt is bemutatták, hogyan lehetséges átvenni az irányítást a hálózat felett és elolvasni minden üzenetet, ami azon keresztül folyik.

A kiberbűnözők újra mozgásban vannak. Ezúttal a célállomás Kanada. A kínai és kelet-európai ip címek szigorúbb ellenőrzéseken esnek át, ezért a hackerek olyan országokba költöztetik hálózataikat, amelyeknek kockázati megítélése alacsonyabb az kibertérben.

A Patriot egy Host IDS eszköz, amely lehetőséget nyújt a Windows rendszer változásainak és a hálózati támadások valós idejű megfigyelésére.

Egy líbiai-amerikai telekommunációs vezető által irányított csapat segített a lázadóknak feltörni Moammar Gadhafi mobiltelefonos hálózatát így helyreállították saját kommunikációjukat.

A ENISA, mint EU-s ügynökség az első, aki kiadott ilyen jellegű tanácsokat. Bevezetésképpen a következő kérdést teszi fel:  "....az üzleti szféra szereplői és kormányok bíznak informatikai hálózataik biztonságában, mégis, vajon mennyire rugalmasan alakíthatóak ezek a hálózatok?"

Egy biztonsági vizsgálat során kiderült, hogy a NASA belső számítógépes hálózata tele van lyukakkal és rendkívül sérülékeny a külső támadásokkal szemben. Ennél is aggasztóbb, hogy számos sérülékenységről már hónapok óta tudnak, de mégsem tettek semmit a hibák elhárítása érdekében.