A kibervilág bűnözői továbbra is folyamatosan használnak rosszindulatú PDF fájlokat célzott támadásokhoz, vagy széles skálájú kliens oldali fertőzéshez. A Jose Miguel Esparza által készített Peepdf egy új eszköz, egy kiváló kiegészítés egy PDF analizáló toolkithez, mely segít a gyanús PDF fájlok átvizsgálásában és dekódolásában.

Az SWFRETools egy ígéretes ingyenes reverse-engineering toolkit, a kártékony flash programok elemzésére. Az eszközök még a fejlesztési fázis elején vannak, így egyelőre sok funkció még hiányzik belőlük. Remélhetőleg hamarosan még több lehetőséggel bővülnek majd a káros szoftver analízis könnyítésére.

Contagio egy olyan gyűjtemény, amely a legutóbbi káros szoftver mintákat, fenyegetéseket, megfigyeléseket és analíziseket tartalmazza.

A Wappalyzer egy Firefox beépülő modul, amely megmutatja a megjelenített oldal elkészítéséhez használt technológiákat. Azonosítja a tartalomkezelő és e-commerce rendszereket, az üzenőfalakat, JavaScript kereteket, hosting panaleketet és sokmindent mást.

A zonbi.org biztonsági oldalon megjelent egy írás "Malware Analysis For Idiots" címmel, amely a káros szoftver analízis alapjaiba vezeti be az olvasót. A cikk írója részletesen dokumentálta egy káros szoftver minta elemzését és eredményeit.

A WhatWeb azonosítja a tartalomkezelő rendszereket (CMS), blog platformokat, statisztikai és analízis csomagokat, javascript könyvtárakat, szervereket, a beágyazott eszközöket, de még ennél is többet tesz. Amikor meglátogatunk egy weboldalt a adatkommunikációban rengeteg számunkra nem látható információ található a webszerver beállításairól vagy akár a weboldalhoz köthető szoftverekről. A WhatWeb felismeri ezeket és egy jelentésben összegyűjti az eredményeket.