Akár 10 év börtönbüntetést is kaphat az Anonymous hacktivista közösség egy korábbi tagja, miután kedden bűnösnek találták a számítógépes betörés vádjában. A 28 éves Jeremy Hammond Chicagoban állt bíróság elé, miután elismerte, hogy több mint fél tucat olyan támadásban vett részt 2010-ben és 2011-ben, amelyet az Anonymous követett el. Hammond bűnösnek vallotta magát a számítógépes betörés vádjában, és beleegyezett hogy 2,5 millió dolláros kártérítést fizet. A tervek szerint szeptember 6-án hoznak ítéletet az ügyében.

Tárgyalás előtt elutasított a bíróság a LinkedIn ellen, a jelszavak tavaly nyári nyilvánosságra kerülése után indított class-action pert (amikor az érintettek közösen lépnek fel bíróságon). Az észak-kaliforniai kerületi bíróságon Edward Davila bíró elutasított két prémium felhasználó keresetét, mivel azok nem tudták bizonyítani, hogy bármilyen tényleges kárt szenvedtek el a 6,5 millió jelszó hash nyilvánosságra kerülése miatt. A LinkedIn nem sózta (salt) a jelszavakat, ráadásul az elavultnak számító SHA-1 algoritmust használva készítették a jelszó hash-eket. A jelszó hash sózása arra szolgál, hogy nehezebben lehessen visszaállítani a hash-ből az eredeti jelszót.

Több, az Anonymous hacktivista közösséggel kapcsolatba hozott hacker-t ítéltek el a Visa, a Mastercard és a PayPal weboldalak elleni elosztott szolgáltatás megtagadásos (DDoS) támadásért, amelyek közül az egyik esetén 3,5 millió fontos kár keletkezett. A 22 éves Christopher Weatherhead, akit Nerdo néven ismertek, a csoport vezetőjeként 18 hónap büntetést kapott a 2010. augusztus 1. és 2011. január 22. között elkövetett betörésekért. A 18 éves Ashley Rhodes ugyanezen vádak miatt 7 hónap letöltendő büntetést kapott.

Egy szövetségi bíró szerint, annak a felhasználónak, aki akaratlanul felfedi a számítógépén tárolt információkat egy nem biztonságos vezeték nélküli kapcsolat használata közben, még mindig megvan magánélethez való joga a rendőrség által végrehajtott kutatásokkal szemben. Az ítéletet egy pedofília miatt 10 évre elítélt bűnöző ügyében mondta ki a bíróság, aki azzal érvelt, hogy a rendőrség illegálisan jutott hozzá egyes bizonyítékokhoz.

A texasi középiskolás - aki azért nem viselte a nyakban hordható rádiófrekvenciás (RFID) azonosító kártyáját, mert szerint az a (bibliai értelemben vett) "Gonosz jelképe" volt - elvesztette a szövetségi bíróságon indított perét. A rádiófrekvenciás azonosító chipeket tartalmazó eszközök a napjaink elektronikus korszakának szerves részét képezi - megtalálhatjuk azokat az útlevelekben, könyvtári olvasójegyekben és egyéb helyeken. Várhatóan teljesen ki fogják szorítani a vonalkódot a kereskedelemből. Jelenleg az egész országban zajlik a hasonló célú rendszerek bevezetése.

Mivel a trójai programok egyre jobban terjednek az online banki felhasználók körében, ezért a pénzügyi szektornak továbbra is óriási problémát jelentenek a kibertámadások. Sajnálatos módon egyesek úgy tekintenek az ilyen esetekre - a hacker-ek hozzáférnek a banki fiókokhoz, és onnan pénzt emelnek le - mint üzleti kockázatra. A valódi cél a sikeres támadások arányának csökkentése. Ennek érdekében felmerül egy érdekes megoldási lehetőség: a polgári per. Egy nemrégiben hozott szövetségi bírósági döntés egy kis Maine állambeli bankot tett felelőssé az ügyfele által elszenvedett veszteség miatt.

Barrett Brown-t ártatlannak nyilvánította a bíróság az ellene indított büntetőper mind a 12 pontjában. Brown-t azzal vádolták, hogy részt vállalt az 1 évvel ezelőtti Stratfor elleni betörésben. A hatóságok szerint nem közvetlenül volt szerepe az akcióban, hanem a vád szerint az ellopott fájlokat hozta nyilvánosságra, amikor egy egy IRC csatornán az összegyűjtött adatokra mutató hivatkozást tett közzé.

Az Anonymous azt követeli, hogy a Stratfor betörés tárgyalását vezető bírónő mondjon le a perről elfogultság miatt. Mint ismeretes, tavaly decemberben feltörték a Stratfor weboldalát, és onnan körülbelül 50000 hitelkártya számot, 5 millió email címet, telefonszámot és könnyen feltörhető jelszót loptak el, illetve tettek nyilvánosan elérhetővé. Márciusban a korábbi LulzSec vezető Hector Monsegur információi alapján letartóztatták Jeremy Hammond-ot, akit az FBI azzal gyanúsít, hogy egyike volt a betörés elkövetőinek. A múlt héten tartott meghallgatáson Loretta Preska bírónő elutasította, hogy óvadékért cserébe szabadlábra helyezzék, mivel "túlságosan nagy kockázatot jelent a közösségre". Az Anonymous tiltakozását az váltotta ki, hogy kiderült, a bírónő férje is áldozattá vált a Stratfor betörés kapcsán.

Az amerikai versenyfelügyelet szerepét is betöltő FTC (Federal Trade Commission) kérésére egy szövetségi bíróság 163 millió dolláros büntetést szabott ki az alperesre, aki "scareware"-eket használt arra, hogy becsapja az ügyfeleit, mivel azokkal elhitette, hogy káros szoftverrel fertőződött a számítógépük, és szoftvereket adott el nekik, amelyek "megoldották" a nem is létező problémát. A bírósági döntés megtiltotta az alperesnek, hogy a továbbiakban biztonsági illetve olyan szoftvereket adjon el, amely zavart okozhat a számítógépek működésében, valamint hogy megtévesztő marketinget folytasson.

Cosmo hatalmas - majdnem két méter magas, és 100 kiló, amikor legutoljára mérték long beach-i börtönben június 26.-án. És még tovább fog nőni, mivel csak 15 éves. Cosmo egyébként egy rendkívül tehetséges social engineering támadásokat végrehajtó fiatalkorú bűnöző, aki képes volt bejutni az Amazon, Apple, AT&T, PayPal, AOL, Netflix, Network Solutions és a Microsoft rendszereibe. Jövő márciusban lesz 16 éves, amit valószínűleg a rácsok mögött fog megünnepelni. Sokad magával tartóztatták le egy több államra kiterjedt FBI nyomozás következtében, amelyet hitelkártya csalások miatt indítottak.