Ismeretlen hackerek izraeli kormányzati oldalakhoz és ipari irányítási rendszerekhez (SCADA) tartozó jelszavakat tettek közzé a hackerek által előszeretettel használt Pastebin.com oldalon. A szivárogtatás vélhetően arra a fenyegetésre volt válasz, amelyet Danny Ayalon, Izrael helyettes külügyminisztere tett, miután egy 19 éves hacker 25000 izraeli állampolgár bankkártya adatait hozta nyilvánosságra. Ayalon kijelentette, Izraelnek megvannak a megfelelő eszközei a válaszcsapásokhoz és egyetlen Izraelnek ártani kívánó hacker vagy szervezet sem kerülheti el azt.

Hackerek többek között ausztrál szövetségi és állami szenátorokhoz és szervezetekhez tartozó kormányzati email címeket, valamint 25 felhasználó nevet és jelszó párost tettek közzé a Pastebin oldalán. A kiszivárogtatott információkért a TeamP0ison hackercsoport vállalta a felelősséget. Egy nyilatkozatban azt írják, így fejezték ki nemtetszésüket a kormányzatban folyó korrupcióval szemben. Kormányzati oldalról nem erősítették még meg a felhasználói nevek és jelszó párosok hitelességét.

Május 10-e úgy tűnik nagy nap volt az informatikai biztonsággal foglalkozó közösségnek. Megjelent a Backtrack 5, immáron nem csak KDE, hanem Gnome választhatósággal is és ami ennél is érdekesebb, kiszivárgott a ZeuS trójai forráskódja.

A Symantec kutatói felfedezték, hogy bizonyos esetekben a Facebook IFRAME alkalmazások ha akaratlanul is, de kiszivárogtathatják a hozzáférési tokeneket egy harmadik fél számára, mint például a hirdetők vagy az analitikai platformok. A becslések szerint közel 100000 különböző alkalmazás rendelkezik ezzel a hibával és így, az évek során több millió hozzáférési token kerülhetett egy harmadik fél birtokába.

Komoly utóhatásai vannak a nemrég bejelentett Hyundai Capital-t érintő hackelési incidensnek, melyben a támadók példátlanul szisztematikus módszerrel fértek hozzá az ügyfelek pénzügyi adataihoz. A számítógépes hálózatot ért betörés nem csak a cég megbízhatóságát ásta alá, ami egy pénzügyi cégnél alapvető fontosságú, de komoly aggodalmakat ébresztett az betörés másodlagos hatásai, a kiszivárgott jelszavak és egyéb információk miatt.

Támadók hatoltak be az elismert biztonságtechnikai cég, az RSA rendszerébe és ott olyan információkhoz fértek hozzá, amelyek felhasználhatóak a cég által biztosított SecureID rendszer két faktoros autentikációjának kompromittálására. A szolgáltatást körülbelül 40 millió dolgozó használja világszerte a céges illetve kormányzati hálózatokhoz való hozzáféréshez.

A Missouri Egyetem tisztvégviselői 6030 tanulóját értesítette arról, előfordulhat, hogy a társadalombiztosítási száma kompromittálódott egy belső biztonsági esemény következtében.