Sajnos még most is elég keskeny a határvonal a biztonsági kutatások és a betörések között. Ezt tanulhatta meg a 20 éves Ahmed Al-Khabaz, aki a montreali Dawson College-ben tanult. A National Post híradása szerint Al-Khabaz egy hibát fedezett fel a a Quebec tartományban sok helyen használt Omnivox szoftverben, miközben egy olyan mobil alkalmazást készített, amely segítségével a hallgatók könnyebben hozzáférhetnek a felhasználói fiókjukhoz. A szoftver készítőinek hanyagsága folytán alapvető számítógépes ismeretek birtokában bárki képes hozzáférni több mint 250 ezer tanuló adataihoz, ide értve például a társadalom biztosítási számot is. Al-Khabaz jelentette a felfedezését a tanszék vezetőjének, aki megígérte, hogy felveszi a kapcsolatot a gyártóval. Ezután a hallgató ellenőrizni akarta a javítást, de innentől kezdve rossz irányt vettek a dolgok.

Trishneet Arora egy etikus hacker, aki még csak 18 éves, viszont már megírta élete első könyvét Voice of Hackers címen, amelyet szeptember elején jelenik meg. A fiatalember távoktatásban tanul a Malajziai Egyetemen, kibertársadalom és ethical hacking témakörben fog BCA képesítést szerezni. A szenvedélye az ethical hacking, és napi 20 órát is képes dolgozni a számítógépén. Ő lesz a második legfiatalabb szerző, aki hacker, hacking témakörben könyvet ad ki, és arról beszélt, hogy mindenkinek ajánlja a könyvet, aki többet akar megtudni a hacker-kedésről, és tudatában van a kiberbűnözésnek.

2011. szeptember 17-18-án újra itt a Hacktivity, Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciája, ezúttal a Millenárison (Millenáris B épület - 1024 Budapest Kis Rókus u. 16-20.). Az esemény két napján igazi fesztiválhangulat várható, előadások, workshopok, játékok, a The Global CyberLympics Közép-Kelet-Európai döntője, hardver hacking, esti buli és 1000+ hacker a világ minden részéről!

A FierceFinanceIT jelentése szerint 2011-ben számos nagy pénzügyi és üzleti cég vált online adatbetörések áldozatává. A biztonság növelése érdekében ezek közül a vállalatok közül sokan fordultak profi, okleveles hackerekhez, hogy teszteljék és emeljék rendszereik biztonságát. Ahogy Jay Bavisis, az Elektronikus Kereskedelmi Tanácsadók Nemzetközi Tanácsának (International Council of Electronic Commerce Consultants - EC-Council) táralapítója azt mondja, az etikus hackelés fogalma, az elmúlt 10 évben került be a köztudatba.

Dan Hatch újságíró az etikus hackerek munkáját és világát vizsgálta, hogy vajon mi lehet jó egy cégnek abban, ha valaki megtámadja rendszerét. Dan a következőképpen jellemezte a mellette dolgozó etikus hackerek munkáját.

Rejtett támadás volt. A célpont egy konkrét cég volt, a támadás félelmetesen gyors, a végrehajtás zavaróan könnyű. Riasztó, hogy a gyerekjátéknak tűnő behatolással a hackerek nem csak egy több millió font értékű világcéget kényszerítettek térdre, de milyen káoszt okozhattak volna a cég több millió ügyfelének világszerte.

Az indiai Maharashtra állambeli Választási Iroda ethical hackerek számára pénzdíjas kiírást tett közzé, miszerint aki képes feltörni a elektronikus választási rendszert az pénzdíjban részesül.

A februárban megrendezett Nullcon biztonságtechnikai konferencián górcső alá vették a biometrikus azonosítás rendszerét.