Egy magát "direxer" néven emlegető indonéz hacker 103, a kenyai kormányzathoz tartozó weboldalt tett elérhetetlenné mindössze egy éjszaka alatt. A támadó az indonéz biztonsági fórum, a Forum Code Security tagja és állítása szerint a weboldalakat a fórumon található útmutatók segítségével támadta. Az ilyen leírások általában javítatlan programozás hibák és bug-ok sikeres kihasználásához tartalmaznak útmutatásokat.

Kibertámadás érte az Amazon tulajdonában lévő divatcég és webshop, a Zappos weboldalát. A cég alaphelyzetbe állította mind a 24 millió előfizetőjének jelszavát és megkérte őket állítsanak be újakat. A cég közleménye szerint a támadóknak csak az ügyfelek nevét és e-mail címeit sikerült megszereznie, de más személyes információkhoz és a bankkártya számokhoz nem fértek hozzá.

Újra elindították a nemrég súlyos hackertámadás áldozatává vált biztonsági elemző cég a Stratfor weboldalát. A támadásért az Anonimous hackercsoport vállalta a felelősséget, az akció során a hackerek több ezer ügyfél bankkártya információit és személyes adatait szerezték meg. A cég, bár korábban tagadták a vádakat, szerdán elismerte, a legnagyobb hibát ők követték el mivel az ügyfelek bizalmas adatait nem titkosítva tárolták. "Ez a mi hibák, és vállaljuk érte a felelősséget" - mondta el George Friedman a cég vezérigazgatója.

Az Egyesült Államok CERT szervezete, a US-CERT nemrégiben közleményt adott ki, amely szerint egy adathalász támadássorozat van folyamatban, amelyben a káros csatolmánnyal ellátott levelek látszólag a US-CERT-től érkeznek. A támadások célpontjai között egyaránt vannak szövetségi, állami és civil szervezetek illetve a magánszektor képviselői.

Ahogy azt már korábban megírtuk nemrégiben indiai hackerek indiai hírszerzési és katonasági szerverekre behatolva sikeresen hozzájutottak a Symantec antivírus gyártó cég Norton Antivirus termékének forráskódjához. Azóta a támadás körülményeiről nyilvánosságra került információk alapján szárnyra kapott a hír, hogy az indiai hírszerzés titokban hozzáférhetett a lakosok mobiltelefonjaihoz vagy az azokat támogató infrastruktúrához. A The Lords of Dharmaraja hackercsoport azt állítja, a Symantec szoftverének kódját egy tucatnyi más cég programjának forráskódjai között találták és ezek a cégek mind aláírt együttműködési megállapodással rendelkeztek az indiai titkosszolgálatokkal.

Egy nappal azután, hogy Finnország egyik legnagyobb internet szolgáltatója, az Elisa blokkolta ügyfelei számára a The Pirate Bay népszerű torrent oldalhoz való hozzáférést, az Anonymous csoport elosztott szolgáltatás megtagadásos támadást (DDoS) indított két internetes kalózkodás elleni szervezet finn weboldala ellen. Az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) és a CIAPC (Copyright Information and Anti-Piracy Centre) szervezetek finn weboldalainak - vélhetően a DDOS támadás hatására történő - leállását a CIAPC ügyvezetője Antti Kotilainen is megerősítette, bár hozzátette, az incidens a szervezetek munkáját nem akadályozza, bár kétség kívül zavaró helyzet.

Kedden szolgáltatásos megtagadásos (DoS) támadás kényszerítette földre a hackerek között népszerű, többek között az Anonymous által is gyakran - a megszerzett adatok kiszivárogtatására - használt Pastebin.com oldalt. A weblap, melyen bárki névtelenül tehet közzé nagy mennyiségű információt nagyjából fél óráig volt elérhetetlen aztán szépen lassan elkezdődött a helyreállítás. Az üzemeltetőt Twitter microblogján elnézést kért a problémákért és közölte, dolgoznak a támadás elhárításán. Külön érdekesség, hogy az oldalt nagyjából 1 héttel azután érte támadás, hogy az Anonymous hacktivista csoport itt hozta nyilvánosságra a Stratfor elleni támadás során megszerzett bankkártya és e-mail adatokat.

Egy vélhetően kínai hackercsoport tört be Amerika legnagyobb üzleti lobbi csoportjának, a Kongresszusi Kamarának rendszerébe és ott hozzáférést szereztek a rendszerben tárold össze adathoz, beleértve a közel 3 millió tag személyes adatait is. Egyelőre nem tiszta, hogy a hackerek mennyit tekintettek meg a hozzáférhető adatokból. A kamara tisztviselői elmondták, hogy a vizsgálatok során talált bizonyítékokból kiderült, a hackerek elsősorban 4, az ázsiai régióval foglalkozó dolgozó adataira koncentráltak.

December 10-én vasárnap az Anonymous hacktivista csoport számos sikeres támadást hajtott végre különböző közlekedési és kormányzati weboldal ellen Mexikóban, így tüntetve az országban uralkodó veszélyes utazási körülmények ellen. A "tüntetők" a kormányügynökségeket és a busztársaságokat egyaránt bűnösnek tekintik a veszélyes utazási feltételek kialakulása miatt. Az érintett weboldalakat a hacktivisták egy összehangolt elosztott szolgáltatás megtagadásos (DDoS) támadás segítségével tették elérhetetlenné.

Egy AlpHaNiX nevű hacker a Kongói Köztersaságban elcsúfította a Google, a Gmail, a Youtube, a Yahoo, az Apple és még számos nagyobb cég weboldalát. A hacker egy úgynevezett DNS cache mérgezés támadást vetett be az oldalak átalakításához. A DNS cache mérgezés biztonsági vagy adat kompromittálódás a domain név rendszerben, amely akkor jön létre, amikor amikor az adatok a DNS név szerver cache adatbázisába nem a jogosult, megbízható forrásból töltődnek be, hanem a támadó által meghatározott helyről.