A Rapid7 és a TrendMicro által folytatott három hetes vizsgálat eredményeként komoly biztonsági kockázatokra bukkantak az ATG rendszerek vonatkozásában.

Házkutatást tartott az FBI annál a biztonsági tanácsadónál, aki segített bizonyítékokat feltárni egy ohio-i tinédzser többszörös megerőszakolása ügyében, és emiatt akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat. Tavaly vált ismertté az eset, amikor a steubenville-i középiskola focicsapatának tagjai többször is megerőszakolták egy részeg 16 éves lányt egy házibuli alkalmával. Annak ellenére hogy az esetről számos fénykép készült, a rendőrség úgy döntött, hogy nincs elég bizonyíték az eljárás megindításához. Miután egy blogon nyilvánosságot kapott az eset, az Anonymous csoport egyik hacker-e újabb bizonyítékokkal állt elő. Emiatt azonban komoly büntetés várhat rá, miközben a két erőszakoló minimális ítélettel és rehabilitációval megúszta az ügyet.

Akár 10 év börtönbüntetést is kaphat az Anonymous hacktivista közösség egy korábbi tagja, miután kedden bűnösnek találták a számítógépes betörés vádjában. A 28 éves Jeremy Hammond Chicagoban állt bíróság elé, miután elismerte, hogy több mint fél tucat olyan támadásban vett részt 2010-ben és 2011-ben, amelyet az Anonymous követett el. Hammond bűnösnek vallotta magát a számítógépes betörés vádjában, és beleegyezett hogy 2,5 millió dolláros kártérítést fizet. A tervek szerint szeptember 6-án hoznak ítéletet az ügyében.

Az Anonymous elosztott szolgáltatás megtagadásos támadást (distributed denial of service - DDoS) akar indítani május 7-én az Egyesült Államok kormányának 9 weboldala és több mint 130 pénzintézet ellen, amelyek közt lesznek óriás bankok és kis közösségék bankjai egyaránt, állítja egy Pastebin-en megjelent bejegyzés. A támadás indokául az amerikai "háborús bűnöket" nevezte meg a poszt szerzője. "Amerika számos háborús bűncselekményt követett el Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban, de még a saját hazájukban is. Most eljött az ideje, hogy szórakozzunk egy kicsit", írja egy másik Pastebin bejegyzésben a hacktivista csoport.

Az Anonymous által a hétvégére meghirdetett, az izraeli kormányzati weboldalakat célzó kibertámadások nem tudtak komoly károkat okozni, számoltak be hivatalos források vasárnap. A tervezett tömeges támadást a hacktivista közösség az Izrael által a palesztinokkal szemben alkalmazott politika miatt hirdette meg. Yitzhak Ben Yisrael a National Cyber Bureau szóvivője elmondta, hogy a hacker-ek nem tudtak komoly károkat okozni a létfontosságú infrastruktúrában.

A betörés következtében egy titkos, 30 ezer főből álló, fedésben dolgozó ügynöki hálózat bukhat le, akik közül néhányat nyíltan bérgyilkosként (hitman) tartanak számon. Az eset csupán néhány nappal azután következett be, hogy Izrael elismerte a felelősségét a 2010-ben, a Szabadság Flottilla ellen elkövetett események kapcsán. Az izraeli vezetés retorziókkal megfenyegette meg Anonymous hálózatot, ha nyilvánosságra hozzák a megszerzett adatokat.

Az Anonymous hakctivista közösség tegnap az #OpInnocence és #OpPedoHunt akciók keretében egy olyan dokumentumot hozott nyilvánosságra, amely számos pedofil weboldal adatait tartalmazza. Az Anonymous célja rávilágítani arra, hogy a pedofil járvány nem csak az Interneten terjed, hanem az a szörnyű valóság, hogy ez egy komoly ipar, amely minden korábbinál jobban virágzik.

A Rustle League Hackers által megszerzett Anon_CentralNF az Anonymous egyik műveletének a Twitter fiókja, amelynek 160 ezer követője van. A fiókot körülbelül 5 órával ezelőtt szerezték meg a Rustle Leage hacker-ei - akik a jelek szerint egy anti Anonymous csoport - és még most is az irányításuk alatt van. Az elmúlt időszakban számos hasonló eset történt, mint például néhány napja a Burger King, vagy korábban a Top Gear műsorvezető Jeremy Clarkson és a Jeep fiókjával. Az ilyen esetekre válaszul a Twitter kiadott egy tájékoztatót a jelszavak biztonságáról, amelyben négy fontos szabályt rögzítenek, hogyan győződhet meg a felhasználó arról, hogy nem törték fel a fiókját.

Az Operation Israel (#OpIsrael) nevű akció keretén belül agy Anonymous hacker ismét lecsapott az izraeli internetes infrastruktúrára, és 600 ezer email címet és jelszót szerzett meg a legnépszerűbb portálként számon tartott Walla rendszeréből. Az AnonSabre néven ismert hacker email címeket, MD5 jelszó hash-eket és salt-okat hozott nyilvánosságra 95 Pastebin posztban 24 óra leforgása alatt. A Walla megerősítette, hogy az adatok valódiak, de szerintük senki nem tudja használni azokat, mert a jelszavak titkosítva vannak. A jelek szerint nem ismerik az "oclhashcat" vagy egyéb más felhő alapú MD5 törő programokat és szolgáltatások.

Több, az Anonymous hacktivista közösséggel kapcsolatba hozott hacker-t ítéltek el a Visa, a Mastercard és a PayPal weboldalak elleni elosztott szolgáltatás megtagadásos (DDoS) támadásért, amelyek közül az egyik esetén 3,5 millió fontos kár keletkezett. A 22 éves Christopher Weatherhead, akit Nerdo néven ismertek, a csoport vezetőjeként 18 hónap büntetést kapott a 2010. augusztus 1. és 2011. január 22. között elkövetett betörésekért. A 18 éves Ashley Rhodes ugyanezen vádak miatt 7 hónap letöltendő büntetést kapott.