A világ egyik legnagyobb hálózati eszközöket gyártó cége, a Cisco "Connected World Technology Report" néven készített jelentést a fiatalok IT biztonsághoz és IT előírásokhoz való viszonyulásáról. A nemrégiben publikált jelentés megdöbbentő eredményeket hozott. A felmérésben 3000 főiskolás, egyetemista valamint frissen munkába állt fiatalt vett részt és a válaszokból többek között kiderült az is, hogy minden 3. megkérdezett az internetet a levegővel, az étellel és az vízzel egyenértékű fontosságúnak tartja, ötből kettő pedig szívesebben dolgozna kevesebb fizetésért olyan helyen, ahol rugalmasan kezelik a közösségi oldalakhoz való hozzáférést vagy a mobilitást.

Az amerikai Belbiztonsági Hivatal (DHS) azon taktikája, mely szerint hírszerzési céllal használják a közösségi oldalakat erős ellenérzést váltott ki a jogvédőkből, egy csoport még bírósági keresetet is benyújtott a hivatal ellen. December 20-án az Elektronikus Adatvédelmi Információs Központ (Electronic Privacy Information Center - EPIC) pert indított a DHS ellen azt állítva, hogy az ügynökség nyilvánosságra hozza a Facebookhoz és a Twitterhez hasonló oldalakon végzett titkos felméréseinek eredményeit.

A világ legnépszerűbb közösségi oldala összeállt a Websense biztonsági szoftvereket gyártó céggel, hogy segítségükkel igyekezzenek megvédeni a felhasználókat a Facebookon közzétett káros vagy adathalász weboldalakra mutató linkektől, jelentette be a két cég hétfőn. Ahogy a Facebook népszerűsége növekszik, úgy árasztják el a felhasználókat a a káros szoftver, spam és más fenyegetéseket terjesztő kampányok és a cég minden erőfeszítése ellenére sem tudja ezeket megfékezni.

A Pentagon bemutatta új, a DARPA által fejlesztett projektjét, mely a közösségi oldalakat hasznosítaná, mint az információs hadviselés eszköze. A Darpa, a Pentagon védelmi osztályának technológiai részlege, bejelentette a "Közösségi média a stratégiai kommunikációban" (Social Media in Strategic Communication - SMISC) programot, amely a közösségi oldalakon való kampányok és ellen kampányok felhasználási módjait kutatja.

Az utóbbi időben a Botnetek irányításának egy új tendenciára lettek figyelmesek az RSA-nál. Az természetes, hogy a megfertőzött gépek kapcsolatban maradnak a támadóval, viszont egy új fajta kommunikációs metódus van terjedőben.

Kedden, a Las Vegas-i Interop IT konferencia és expón egy biztonsági szakértő arról beszélt, hogy a vállalatoknak lassan bele kell törődniük abba, hogy alkalmazottaik napjuk egy részét az olyan közösségi oldalakon töltik, mint a Facebook, a Twitter vagy a Linked In, ezért kénytelenek stratégiákat és szabályokat kidolgozni a biztonsági kockázatok csökkentésére.

Létezik jó pár olyan fizetős szolgáltatás, amelyek a cégünkről folytatott beszélgetéseket, forum bejegyzéseket, blog bejegyzéseket figyeli, és díj ellenében eljuttatja hozzánk. Azonban egy kis munkával és utánajárással könnyen összeállíthatunk ingyenes eszközökből is olyan gyűjteményt ami szintén képes ugyanezen információkat összegyűjteni, csak ingyen.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium lecseréli színkód alapú riasztórendszerét egy új "Nemzeti Terrorizmus Figyelmeztető Rendszerre", amely a riasztásokat nem csak a hagyományos rendészeti szerveken és média csatornákon keresztül terjeszti, hanem kihasználja a közösségi média erejét is (social media).

Tízmillió szaúdi online felhasználóból hárommillióan regisztráltak a Facebookon, a Twitter feedek száma 400%-os növekedést produkált.