A napokban - 2011. július 14-én - megjelent egy hír, amelyet a "The Hacker's Choice" közölt. A hírben részletesen leírják, hogy hogyan lehet a Vodafone által forgalmazott mini bázisállomások, vagy másnéven femtocellák szoftverén keresztül az admin felületre bejutni, majd olyan módosításokat végrehajtani, (a rendszer egyébként egy linux alapú koncepció) amellyel lehallgathatják és dekódolhatják a forgalmat.

A UK Uncut - egy, a vállalati adóelkerülés feltárására létrejött csoportosulás - feltörte a Vodafone weboldalát és azon követelésének adott hangot, hogy a Vodafone fizesse ki azt a 6 milliárd fontot amivel adó formájában tartozik.

Egy éjszakái betörés a Vodafone technikai intézményébe komoly hibákat okozott, a telefon,a szöveges üzenet és a mobil internet szolgáltatásuk is elérhetetlen volt az Egyesült Királyságban. 

Egyiptom egyik legnagyobb mobil szolgáltatója állítja, Hosni Mubarak rezsimje feladó nélküli küldött a rezsimet éltető szöveges üzeneteket a hálózatukon keresztül. Rendszerük illetéktelen használatától pedig nem boldogok.

A Vodafone beismerte, gyanújuk szerint egy dolgozójuk vagy egy hozzáféréssel rendelkező partnerük kiadta jelszavát és feltörték az ügyféladatbázisukat, kiszivárogtatva ezzel többmillió előfizetőjük személyes adatait.

Ha a fejlődő országokra gondolunk, akkor valószínűleg nem az élvonalbeli technológiai újítások az első dologok, amik eszünkbe jutnak.

De 2007 óta, Kenya már élen jár, az innovatív mobiltelefon technológia terén, amely milliók életét változtatta meg a civil és az üzleti életben egyaránt.