Sokaknak biztosan nem okoz nagy meglepetést, de az Amplicate vélemény elemző cég felmérése szerint, a Microsoft a legkevésbé kedvelt szoftver gyártó cég, míg az Apple-t kedvelik a legtöbben. Az Amplicate arra specializálódott, hogy összegyűjti az átlagemberek Facebookon, Twitteren és a különböző weboldalakon közzétett véleményét a különböző gyártókról. A Microsoftnak 70%-os "utálati" indexet sikerült elérnie a felmérésben, a legtöbben az sérelmezik, hogy a cég programjai megbízhatatlanok és drágák.

Az EMC nemrégiben készült felmérése szerint az elmúlt évben az európai pénzügyi szektorban tevékenykedő cégek közel negyede tapasztalt valamilyen csúszás vagy kiesést különböző adatvesztések vagy rendszerleállások következtében. Az EMC 7 európai ország 1750, közöttük 300 pénzügyi cég IT döntéshozóját kérdezte meg a különböző katasztrófa helyreállítási tapasztalataik kapcsán.

A legrosszabb jelszavak top 25 listáját maga a jelszó, vagyis angolul 'Password' szó vezeti. A gyenge jelszavak használata még kiszolgáltatotabbá teszi a felhasználókat a hackereckel szemben. A listán a második helyezett az "123456" számsor, amelyet szintén rengetegen használnak e-mail és Facebook hozzáférésükhöz. A legkönnyebben megfejthető jelszavakról az amerikai jelszó karbantartó alkalmazás gyártója a SplashData készített felmérést.

A Websense webes biztonsági cég által készített felmérésből kiderült, jelentősen nőtt a munkahelyeket ért káros szoftver támadások száma és ez a közösségi oldalaknak köszönhető. A felmérésben résztvevő cégek 52%-a tapasztalta, hogy a dolgozók közösségi oldalakon történő szörfölésének egyenes következménye a káros szoftver támadások emelkedése. A felmérésben 12 ország 4600 informatikai és informatikai biztonsági cége vett részt, a legnagyobb mértékű növekedést Szingapúrban, az Egyesült Államokban, Angliában, Brazíliában és Németországban tapasztalták.

A Microsoft egyik legfrissebb felmérése lerántja a leplet a hamis, technikai segítséget kínáló hívásokról.

Egy olyan világban, ahol az információhoz bárhol, bármikor hozzá lehet férni, a hagyományos biztonsági megoldások nem elegendőek.