Néhány felhasználónak egy fontos frissítés jelent meg a Windows Update-n keresztül, melyet a Microsoft nem ajánl telepíteni.

A frissítésnek olyan neve van, ami arra utal, hogy véletlengenerátorral készült, a további információknál pedig szintén egy hasonló karakterlánc volt látható az URL helyén, .edu, .mil, vagy .gov végződéssel.

A felhasználók Windows Update feltörésére irányuló kérdéseire a Microsoft azt válaszolta: "Egy teszt frissítést publikáltak, de már eltávolították azt."

A Microsoft Baseline Security Analyzer (Microsoft Alapvető Biztonsági Elemző szoftver) egy, a rendszergazdákat és a rendszergazdai jogosultságokkal bíró felhasználókat támogató termék, amely segít a számítógép naprakészségének fenntartásában (biztonsági frissítések letöltésével), valamint a gyakrabban előforduló biztonsági hiányosságok kijavításában.

Az Apple mozgalmas időket él át a biztonsági fronton. Az elmúlt hónapban késett egy Java biztonsági frissítéssel, aminek következtében 600.000 Mac lett tagja egy botnet hálózatnak. Most pedig a FileVault egy minőség biztosítási hibája miatt az OS X felhasználók jelszavai nyilvánosságra kerülhetnek.

A Microsoft bejelentette, jövőre megváltoztatja az Internet Exlporer-t érintő frissítések telepítésének menetét a Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszerek esetén. Ezzel a böngésző esetében megszűnik a ma használatos frissítésekről szóló értesítés és a telepítésre vonatkozó engedélykérés. Ryan Gavein az Internet Explorerért felelős manager elmondta, azok akik a jelenlegi igen / nem típusú Windows Update folyamatot használják gyakran lassabban jutnak hozzá a frissítésekhez, ezért IE automatikus frissítése sokkal biztonságosabb megoldást jelent majd.

A jobb biztonság irányába vezető út a böngésző frissítéssel kezdődik. Szeptembertől számos népszerű weboldal figyelmezteti a felhasználókat, ha azok elavult böngészőt használnak. Az Online Trust Allince által kezdeményezett lépések célja, hogy a felhasználók legalább az alapvető rendelkezésre álló lehetőségeket kihasználják számítógépük védelme érdekében.

GFI kiadta a legújabb frissítését a GFI SandBox 3.4 (korábban CWSandBox) káros szoftver elemző eszközéhez, mely a szakemberek segítségére lehet fájlok vagy URL-ek professzionális biztonsági vizsgálatában, ellenőrzött körülmények között. Ezzel a megoldással a biztonsági szakértők egy olyan eszközhöz jutnak, amellyel gyorsan elemezhetnek egy gyanús fájlt vagy URL, anélkül hogy egy éles rendszert vagy érzékeny adatokat veszélyeztetnének.

A BitDefender cég szakemberei egy új, különösen gyorsan terjedő trójai programot fedeztek fel. Loredana Botezatu, a cég munkatársa elmondta, a DDoS lehetőséget is magában hordozó program Java frissítésnek álcázva kering az interneten és felelhető legális és hamis oldalakon is. A trójai számos fertőzési technikát használ a terjedésre, fertőzhet USB adattárolókon, LAN-on, P2P hálózatokon, MSN-n keresztül, de ha a számítógépen található Outlook Express, akkor a káros szoftver email-en keresztül is tejeszti magát.

Az Adobe rendkívüli frissítést adott ki a Flash Player 10-es Windows-os, Mac-es, Linux-os és Solarisos változataihoz, amely egy aktívan kihasználható XSS hibát orvosol. Az Androidos Flash Player frissítése a héten várható. A sérülékenység kihasználásával a támadók az áldozat nevében hajthat végre akciókat tetszőleges weboldalon. A hírek szerint a problémát Gmail felhasználókkal szemben igyekeznek kihasználni.

Minden Windows terméknek van egy életciklusa. Ez a ciklus a termék megjelenésével indul és akkor ér véget, amikor a terméket már nem értékesítik vagy támogatják. Igaz ez a különböző verziókhoz kiadott szervizcsomagokra (Support Pack - SP) is.

A Microsoft Security Update Guide (Microsoft biztonsági frissítési útmutató) egy értékes, részletes technikai forrás és hasznos eszköz, amely segítségére lehet az IT infrastruktúrája védelmében, vagy egy biztonságos számítógépes környezetet kialakításában. A készítők az útmutatót számítógépes szakemberek számára készítették, hogy azok jobban megértsék és átlássák a Microsoft biztonsági frissítések menetét, kommunikációját, fontosságát és eszközeit.