Kiberbűnözők valódinak látszó spam leveleket küldtek a nagy-britanniai Amazon nevében. A széleskörűen terjesztett levélszemét célja, hogy a csatolmányban érkező mellékeltbe ágyazott káros kódot lefuttassa az áldozat azzal, hogy megnyitja a levelet, amikor meg akarja nézni, hogy milyen rendelésről van szó. A levélben lévő hivatkozások mind egy olyan oldalra vezetnek, amely káros szoftverrel fertőzött, illetve a csatolt .zip állományban egy trójai program is lapul.

Figyelmeztetést adott ki a Webroot azoknak az Amazon vásárlóknak, akik a Kindle-höz vagy más mobil eszközükhöz vásároltak e-könyveket. Olyan hamis email-ek terjedésére hívták fel a figyelmet, amelyek látszólag a vásárlások következtében érkeznek az áldozatok email fiókjába, azonban ezek a levelek hamisítványok, amelyekkel a bűnözők megszemélyesítik az e-kereskedelmi óriásvállalatot. A levélben szereplő valótlan megrendelések sok felhasználót indíthatnak arra, hogy a hivatkozásokat megnyitva visszamondják a azokat, de a valóságban olyan feltört weboldalakra jutnak, ahol a Blackhole exploit kit megfertőzi a rendszerüket a Kryptik trójaival.

Egy 25 éves orosz hackert tartoztattak le a 2008-as, Amazon.com, és eBay elleni DDoS támadások miatt. A "kiberbűnöző" Dmitry Olegovich Zubakha-t 2011-ben vádolták meg, de csak most szerdán fogták el Cipruson. Zubakha-t egy nemzetközi elfogatóparancs alapján tartóztatták le és most őrizetben várja az USA-nak történő kiadatását.

Kibertámadás érte az Amazon tulajdonában lévő divatcég és webshop, a Zappos weboldalát. A cég alaphelyzetbe állította mind a 24 millió előfizetőjének jelszavát és megkérte őket állítsanak be újakat. A cég közleménye szerint a támadóknak csak az ügyfelek nevét és e-mail címeit sikerült megszereznie, de más személyes információkhoz és a bankkártya számokhoz nem fértek hozzá.

Az Amazon.com egy gyengesége lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bejelentkezzenek az aktuális jelszavuk valamilyen variációjával, amely nagyon hasonlít az eredeti jelszavaikra, de még sem pontosan egyezik vele.

Wikileaks hacktivisták, a WikiLeakstől elforduló cégek weblapjai helyett most azok faxvonalait támadják.

Az előző héten megjelent egyszerűen használható FireSheep nevű eszköz miatt több weboldallal kapcsolatban merült fel aggály. A Firefox Addon segítségével a támadók átmenetileg teljes hozzáférést szerezhetnek az áldozat Facebook, Twitter vagy Hotmail fiókjaihoz.