A McAfee nyilvánosságra hozta legújabb, a kártékony szoftverekkel foglalkozó fenyegetettségi jelentését, amelyből kiderül, hogy a cég a tavalyi évben megközelítőleg 75 millió egyedi káros szoftver mintával találkozott. A jelentés kitér arra is, hogy a negyedik negyedévben is folytatódott a mobilkészülékeket érintő káros szoftverek számának növekedése. "Az érzékelt minták száma tovább növekedett az előző évekhez képest, mindemellett érzékelhető volt némi változás a kibertámadások mögötti motivációkban is" - mondta el Vincent Weafer a McAfee Labs igazgatóhelyettese. Ugyanakkor aggodalomra ad okot a tény, hogy a támadások egyre kifinomultabbak és egyre célzottabbak.

Az AV-Comparatives.org minden évben meghirdeti az Antivírus termékek versenyét, melyben a legjobb biztonsági termékeket hasonlítják össze különböző szempontok szerint. A vizsgálatokat az egész évre elosztva 1-2 havonta, 1-1 szempont alapján végzik, melyek során a termékek különböző minősítést szereznek. Azok a termékek, amelyek megfelelnek a teszteken STANDARD besorolási értéket kapnak, amelyek jobban teljesítenek, de rendelkeznek hiányosságokkal azok ADVANCED, míg a legjobban teljesítő programok ADVANCED+ minősítésben részesülnek. Idén "Az év biztonsági terméke" megtisztelő címet a Kaspersky Labs antivírus megoldása nyerte el, amely egy hajszállal megelőzte a tavalyi nyertest, az F-Secure-t.

A McAfee biztonságtechnikai gyártó felméréseiből kiderült, hogy az Android készülékeket célzó káros szoftverek száma 76 százalékkal nőtt az elmúlt negyedévben és ezzel az Android lett a legtöbbet támadott mobil operációs rendszer. 2011 eleje egyébként is szokatlan mozgolódást mutatott a káros szoftverek világában, ugyanis idén megjelent az első Mac-et célzó hamis antivírus program, valamint jelentős fellendülés mutatkozik a rootkitek világában is.

A június kemény hónap volt a kiberbűnözők számára, ahogy ezt néhány jogi eset is igazolta, számol be a Kaspersky Lab’s June 2011 Malware Statistics c. kiadványában.

A CanSecWest konferencia weboldaláról letölthetőek az idei összejövetelen bemutatott prezentációk anyagai.

A DerbyCon a szervezők szerint a hacker konferenciák egy új korszakát hozhatja el és ez az új korszak Louisville-ben kezdődik szeptember 30-án. A rendezvény 3 napos lesz.

A gyönyörű ír főváros Dublin ad otthont a 2011-es OWASP AppSec Europe konferenciának.

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Swiss Cyber Storm konferencia Rapperswilben. A május 12-től 15-ig tartó eseményen több neves hálózatbiztonsági és  IT biztonsági kutató, fejlesztő és cégvezető is felszólal és többek között a konferencián helyet kap majd egy wargame és több élő bemutató is.

Több káros szofvter, mégtöbb botnet, online tüntetések és politikai támadások. A biztonsági szakértők szerint ez vár ránk idén.

A Sophos tegnapi napon publikálta 2011. évre vonatkozó biztonsági jelentését. A kiadványt az elmúlt 12 hó trendjére alapozva készítette el.