A Hamas terrorszervezet szombaton tiszteletét fejezte ki az izraeli számítógépes rendszerekbe behatoló és onnan tetemes mennyiségű adatot kiszivárogtató arab programozók felé és a támadások folytatására kérte a hackereket. "Az izraeli weboldalak támadása az ellenállás új fejezetét nyitotta meg és egy új elektronikus háborút indított az izraeli megszállók ellen - áll Sami Abu Zuhri, a Hamas szóvivőjének közleményében. Mindeközben a Hannibal néven ismert hacker, aki korábban arab személyekhez tartozó Facebook hozzáféréseket és bankkártya adatokat hozott nyilvánosságra bejelentette, 30 millió, az "arabokhoz" tartozó e-mail hozzáférést készül kiszivárogtatni 3 nagyobb adagban.

Ismeretlen hackerek izraeli kormányzati oldalakhoz és ipari irányítási rendszerekhez (SCADA) tartozó jelszavakat tettek közzé a hackerek által előszeretettel használt Pastebin.com oldalon. A szivárogtatás vélhetően arra a fenyegetésre volt válasz, amelyet Danny Ayalon, Izrael helyettes külügyminisztere tett, miután egy 19 éves hacker 25000 izraeli állampolgár bankkártya adatait hozta nyilvánosságra. Ayalon kijelentette, Izraelnek megvannak a megfelelő eszközei a válaszcsapásokhoz és egyetlen Izraelnek ártani kívánó hacker vagy szervezet sem kerülheti el azt.

Egy izraeli hackercsoport azt állítja, megszerezték több ezer szaúdi lakos bankkártya információit és azzal fenyegetőznek, hogy amennyiben folytatódik a korábban szaudi hackerek által megszerzett izraeli bankkártya adatok kiszivárogtatása, akkor nyilvánosságra hozzák a megszerzett adatokat. A Ynet-nek hétfőn nyilatkozó hacker azt állította, hogy az adatokat egy szaúdi webshop adatbázisából emelték el és ha nem fejeződik be az izraeli adatok kiszivárogtatása, annak súlyos következményei lehetnek a szaúdi emberek adatbiztonságára nézve.

Egy szaúdi hackercsoport hétfőn állítólag 400000 izraeli személy bankkártya adatait tulajdonította el és hozta nyilvánosságra. Az izraeli bankok szerint valójában nagyjából 15000 bankkártya érintett az incidensben és a kártya kibocsájtók biztosították a tulajdonosokat, a kártyák tiltásra kerülnek és visszaélés esetén kártalanítják az ügyfeleket. Az adatokat közzétevő hacker közölte, hogy ő a Anonymous hackercsoport szaúdi szakaszához tartozik és az ő nevükben cselekedett. A Maariv izraeli napilap szerint a bankkártya adatok mellett a hacker több tízezer, a világ számos táján élő zsidó adatait is közzétette.

Egyes hírek szerint Irán egy dán cég közreműködésével vásárolt izraeli, az internet megfigyelésére alkalmas szoftvert. A Bloomberg pénteki jelentése szerint a dán RanTek szoftverdisztribútor az izraeli Allot cég által gyártott kémszoftvert csomagolja és címkézi át és így továbbítja Iránnak. Izraeli tisztviselők állítják nem volt tudomásuk róla, hogy Irán egy általuk készített szoftvert használna az internet monitoringorzására, hiszen ez súlyosan megsérti az izraeli "kereskedés az ellenséggel" tilalmakat.

Még mindig nincs bizonyító erejű információ arra vonatkozóan, hogy ki állhatott az iráni nukleáris létesítmények ellen bevetett Stuxnet féregvírus mögött. Bár a legtöbben amerikai és izraeli együttműködésről beszélnek, de egyes elemzők szerint Moszkvának is érdekében állt az atomprogram szabotálása. Mivel a készítők személyazonossága máig tisztázatlan, a szakemberek elkezdtek alternatív felbujtókat vagy készítőket keresni a szofisztikált kiberfegyver mögött.

Izrael aggodalma Irán nukleáris fegyverkezési programja miatt a kétségbeesés határát súrolja. Ezt bizonyítják azok a feltevések is, mely szerint akár csak a Stuxnet esetében, az új, átdolgozott féreg a Duqu szintén egy amerikai és izraeli együttműködés eredménye, mely képes lehet szabotálni Irán teljes számítógépes hálózatát, ha a rezsim túl közel jutna az áttöréshez. Meg nem nevezett amerikai hírszerzési források azt is állítják , a Stuxnet sem vált haszontalanná, számos kiaknázatlan lehetőséget rejt még magában.

Az izraeli titkosszolgálat euforikus állapotban figyelte, ahogy a Stuxnet féreg beszivárgott az iráni nukleáris üzemekbe két évvel ezelőtt. A Der Spiegel szerint az izraeli kémek az Enigma kód megfejtéséhez hasonlították az elért eredményt. De vajon az izraeliek és velük együtt sok újságíró nem hamarkodta el az ünneplést? A New York Times szerint a féreg, amely majdnem biztosan izraeli és amerikai közös fejlesztés, tönkretette Irán urándúsító centrifugáinak ötödét. Egyes becslések szerint a vírus 3-4 évvel vetette vissza Irán nukleáris programját.

A Törökország és Izrael közti diplomáciai zsákutca újabb példája, hogy a hétvégén török hackerek eltérítettek közel 350 izraeli weboldalt és DNS támadást indítottak több tucat más oldal ellen. Az izraeli szakértők szerint a DNS eltérítéses támadás vélhetően egy teszt volt, egy nagyobb, izraeli domainokat célzó támadás előkészítése. Az érintett oldalakra érkező látogatókat a támadók egy általuk készített a "World Hackers Day"-t hirdető oldalra irányították. A támadásért a magát "Turkguvenligi group"-nak nevező csapat vállalta a felelősséget, mely lefordítva annyit jelent "Török biztonság".

A pénzügyi osztályon dolgozó alkalmazott titkos céges adatokat akart eladni Izraelnek, beleértve az ügyfelek és a dolgozók listáját is. A 43 éves mára elbocsájtott Akamai alkalmazott bűnösnek vallotta magát a kémkedés vádjában miután egy magát izraelinek kiadó ügynöknek felajánlotta a bizalmas adatok átadását. Az érintett alkalmazott a állítólagos izraeli hírszerző ügynöknek papírokat és adatokat adott át, mely tartalmazta az Akami ügyfeleinek listáját, de még a dolgozók elérhetőségi adatait is.