Egy kedden megjelent kongresszusi jelentés szerint a kínai vezetők már több, mint 10 éve foglalkoznak a hadviseléssel kibertérben, de az utóbbi években már a támadó képességeiket is tesztelik a gyakorlataik során. A Northrop Grumman által készített biztonsági jelentés szerint a kínai hadsereg vélhetően egy tényleges támadás megkezdése előtt a szállítmányozási és logisztikai hálózatokat célozná, hogy így hátráltassa a támadott fél fegyverkezését és mozgósítását.

A laza szervezésű hackercsopot vasárnap tett közzé egy videót a Youtube videómegosztón, melyben a "Project V" elnevezésű új amerikai forradalomról esik szó. A hackercsoport már régóta szemben áll az amerikai kormány olyan, az internet szabályozását célzó intézkedéseivel, mint a korábban már elvetett SOPA vagy a legújabb Cybe Security Act tervezet. A videóban egy eltorzított hang felsorolja, milyen intézkedésekkel igyekszik a kormány az amerikai emberek jogait semmibe venni és felszólítja a szimpatizánsokat, hogy csatlakozzanak az új forradalomhoz, mely egyben a felelős kormány leváltását is célozza.

Az Egyesült Államok kormánya egy olyan adatbányász program elkészítésén gondolkozik, amely a közösségi oldalakon megjelenő információk alapján meg tudná jósolni a jövőben bekövetkező eseményeket a  terrorista támadásoktól a különböző felkelésekig. Számos hírszerzési elemző vizsgálja jelenleg is tengerentúlon megjelenő Facebook és a Twitteren üzeneteket a különböző politikai események nyomon követése érdekében, de a már meglévő manuális információgyűjtésre az FBI szeretne kidolgozni egy automatizált rendszert, amely figyelné a létező összes közösségi oldalt.

Egy különleges akció keretében egyesítették erejüket az amerikai és kínai hatóságok, hogy az előre egyeztetett stratégia keretében több pedofil és gyerekpornó oldalt, valamint mögöttük álló hálózatokat kapcsoljanak le.

Az adóhatóság ellentmondásos és sikertelen módszerekkel próbálta beépíteni rendszerébe IT biztonsági megoldásokat. Célja az lett volna, hogy megelőzze, minimálisra szorítsa és észrevegye a jogosulatlan belépéseket a pénzügyi rendszerébe és információiba. Viszont a következetlen kivitelezés a tervezés hiánya miatt azt az eredményt érték el, hogy sebezhetővé tették a rendszert a rossz szándékú belső munkatársak számára - nyilatkozta az ellenőrzést végző hatóság egy tisztviselője kedden.

A kínai Huawei Technologies is ki akarta venni a részét az egyre növekvő Interneten alapuló számítástechnikai piacból, ezért is mozgatta át fejlesztői részlegének főhadiszállását az Egyesült Államokba, hogy elcsíphessen néhányat a legjobb helyi tehetségek közül.

Az amerikai belügyminisztérium (DHS) kiberbiztonsági szakemberek képzésere és toborzására koncentrál. 2009-ben megháromszorozták a Nemzeti Kiberbiztonsági Osztályon dolgozó szakemberek számát és 2010 még ezt is megdublázták.