Rendszeresen kapok email-eket olyan emberektől, akik tanácsot kérnek arról, hogyan tanulhatnak többet a számítógépes biztonságról. Esetleg egy egyetemi kurzuson vagy IT szakemberként ezt a pályát választva. Először is tudnod kell, hogy a számítógép biztonság egy nagyon szerteágazó szakma. Lehetsz olyan szakértő, aki képes megóvni a rendszert a betörőktől, vagy olyan, aki feltörhetetlen szoftvert képes írni. Lehetsz olyan, aki képes megtalálni a biztonsági problémákat egy szoftverben vagy egy hálózatban. Lehetsz szakártője a káros szoftvereknek, a biztonsági házirendeknek vagy a kriptográfiának.

A mítoszok kultúráktól függetlenül az emberiség egész történelmén keresztül léteztek. Előfordult, hogy ezeket egyes dinasztiák kreálták, hogy egy picit kibővítsék a történelmet, hogy az lenyűgözőbb legyen, mint amilyen valójában volt. Nem meglepő módon, az információ biztonsági ipar sem mentes a saját mítoszaitól. Ezen cikk több biztonsági szakember által összegyűjtött, kiirtásra váró mítoszt mutat be.

"IT Biztonság Kezdőknek" címmel jelent meg a Trend Micro gondozásában egy ingyenes e-könyv, ami segít a kis- és középvállalkozások számára eligazodni az IT Biztonság ingoványos, és széleskörű ismereteket igénylő talaján.

A világ egyik legnagyobb hálózati eszközöket gyártó cége, a Cisco "Connected World Technology Report" néven készített jelentést a fiatalok IT biztonsághoz és IT előírásokhoz való viszonyulásáról. A nemrégiben publikált jelentés megdöbbentő eredményeket hozott. A felmérésben 3000 főiskolás, egyetemista valamint frissen munkába állt fiatalt vett részt és a válaszokból többek között kiderült az is, hogy minden 3. megkérdezett az internetet a levegővel, az étellel és az vízzel egyenértékű fontosságúnak tartja, ötből kettő pedig szívesebben dolgozna kevesebb fizetésért olyan helyen, ahol rugalmasan kezelik a közösségi oldalakhoz való hozzáférést vagy a mobilitást.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az országok és a cégek az IT biztonságra, és ennek következtében egyre nagyobb számban tűnnek fel az önjelölt szakértők, és azon cégek, akik magukat igyekeznek befolyásosként és meghatározóként pozícionálni. De kik tartoznak a legbefolyásosabb 25-be?

Sparky Blaze, ahogy a Twitteren ismerik, egy jól ismert tagja volt az Anonymus hacker társulatnak. Az úirember, vagy hölgy, úgy döntött, a jó útra lép, etikus hackernek áll, és mostantól tanácsaival segíti a társadalmat.

A számos, milliárdos veszteségeket okozó ez évi adatbetörés felkeltette a pénzügyi intézetek aggodalmát, ezért azt tervezik megújítják az IT biztonsághoz való hozzáállásukat. 2011-ben rengeteg nagy sajtóvisszhangot kapott esetről hallottunk, melyben olyan jelentős cégek voltak az áldozatok, mint a BART, a PinnacleHealth, a Sega, a PBS, a Sony, a Lockheed Martin, az  EA, az RSA vagy a Citi Group. Mellettük számos kis- és középvállalatot is ért támadás, csak azok esetleg nem kaptak ekkora figyelmet.

IT biztonság szempontok alapján, a boldog és békés 2011-es év érdekében a következő tanácsokat érdemes fontolóra venni.

Egy kis visszatekintés a 2010-es év jelentősebb IT biztonsági eseményeire. Ez elmúlt év eseményei nagyobb veszélyeket jeleznek előre a következő évre.

A vírusok, férgek és hackerek világában az IT biztonság különösen fontos. Nincs olyan megoldás, ami 100%-os védelmet biztosítana.