A Symantec most nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint az ausztrál cégek 2/3-a jelentős anyagi és hatékonyságbeli veszteségeket kénytelen elkönyvelni az egyre erősödő kiber-támadások miatt.

A két férfi a csalásokkal több százezer dolláros kárt okozott az ausztrál Telstra mobiltársaságnak. A páros jól kidolgozott módszerrel jutott a mobiltelefonokhoz. Egyikük különböző ingatlanos oldalakon keresett üresen álló házakat és a mobilokat ezekre a címekre rendelte. Mivel a futár a házakat üresen találta, ezért egy értesítőt hagyott az ajtón, a csomag érkezéséről. A páros másik tagja felvette az értesítőt és hamis személyigazolványok segítségével kiváltotta a csomagokat, majd a telefonokat egy harmadik, eddig ismeretlen személynek átadták, aki értékesítette azokat.

Több mint 600 bankkártya számát és lejárati dátumát szerezték meg hackerek egy ausztrál telekommunikációs céghez való betörés alkalmával. Az igazán kínos az esetben, hogy ezek mind ausztrál kormány és állami tisztviselők kártyáinak adatai.

A mobil szélessáv a jövő. Nem is csak a jövő, itt van most már mindennap, fejlődik, halad, gyorsul. Erre mit tesz egész Ausztrália? Őrült gyorsasággal köttet be fix, kábeles szélássávú internetet.

Feltehetőleg feltörték az ausztrál miniszterelnök és 9 másik miniszter munkahelyi számítógépét Ausztráliában. A támadók a gyanú szerint több ezer elektronikus levélhez fértek hozzá. Belső források megerősítették, hogy a betörés több, mint egy hónapja, valamikor február elején történhetett.

A Lush azon ügyfeleinek, akik online vásároltak valószínűleg le kell tiltaniuk bankkártyáikat miután a népszerű kézzel készült kozmetikai cég hackerek támadásának esett áldozatul.

Motoros bandáknak és szervezett bűnözői csoportoknak sikerült megkerülniük a hatóságokat és a Mexikóból importált lenyomozhatatlan és titkosított BlackBerry telefonokkal lehallgathatatlanná válniuk.

Az Egyesült Államok kormánya megvizsgálja azt az Ausztrál programot, ami lehetővé teszi az internetszolgáltatók számára, hogy figyelmeztessék a felhasználóikat, amennyiben gépük feletti irányítást hackerek vették át. Ellenintézkedés hiánya esetén a szolgálatónak joga van korlátozni a kapcsolatot.

A Citi az online csalásokat majdhogynem nullára redukálta Ausztráliában, miután bevezette a két lépcsős authentikációt. A bank most készül kiadni ugyanezen biztonsági megoldását mobil bankos ügyfelei számára, számolt be Roy Gori országos igazgató.