Bár továbbra is sok a rejtély a Global Payments hitelkártya szolgáltató rendszerébe történt betörés körül, a 1.5 millió bankkártyát érintő biztonsági incidens elég volt a VISA-nak, hogy a céget töröljék a szerződött hitelkártya szolgáltatók listájáról. A bankkártya gyártó elmondta, ezen a listán azok a hitelkártya szolgáltatók szerepelnek, akik megfelelnek a szektor felé állított biztonsági követelményeknek. A Global Payments vezérigazgatója Paul Garcia elmondta, hogy a kártyagyártó döntése nem lepte meg őket és hogy gőzerővel dolgoznak a kármenetesítésen és a szigorúbb biztonsági előírások életbeléptetésén.

A VISA és a Mastercard nemrég adott ki figyelmeztetést, mely szerint egy ismeretlen bankkártya szolgáltató rendszerét támadás érte és a támadók bizalmas információkhoz juthattak hozzá. Néhány nappal később az is kiderült, hogy az ismeretlen cég az Atlanta-i székhelyű Global Payments Inc., akik azóta sajtótájékoztatót tartottak a támadással és annak hatásaival kapcsolatban.  A tájékoztatóban elmondták a rendszerüket ért betörés körülbelül 1.5 millió számlát érint. Paul Garcia a Global Payments vezérigazgatója nem tért ki azokra a pletykákra, mely szerint az eset még januárban történt, csak annyit mondott, hogy a Global Payments március elején fedezte fel az incidenst és azonnal bejelentették azt az illetékes hatóságoknak.

A VISA és MasterCard arra figyelmeztette az amerikai bankokat, hogy információik szerint számítógépes bűnözők betörtek egy nagyobb hitelkártya szolgáltató rendszerébe és onnan bizalmas adatokat szereztek meg. A bankszektorból származó információk szerint az eset akár több, mint 10 millió bankkártyát érinthet. A hitelkártya szolgáltatók azok a cégek, akik a kártya tranzakciókhoz kapcsolódóan elvégzik a kereskedő, kártyakibocsátó és a kereskedő számlavezető pénzintézete között szükségessé váló adatfeldolgozást.

A jövőben a fizetési módok értékét nem az egyes valuták és deviza árfolyamok változása fogja meghatározni, hanem az az adat- és információbiztonsági menedzsment, ami az egyes fizetési módok mögött áll - állítja Kosta Peric, a SWIFT (Society for Worldwide Interbank Telecommunication) innovációkért felelős vezetője.

Több, mint 8000 Commonwealth Bank (CBA) ügyfélre lehet hatással egy bankkártya adatlopási incidens, melyben egy másik meg nem nevezett kereskedelmi bank is érintett. A CBA szóvivője elmondta, 8000 ügyfelet értesítettek SMS-ben, e-mailben vagy levélben a lehetséges adatlopásról.

Wikileaks hacktivisták, a WikiLeakstől elforduló cégek weblapjai helyett most azok faxvonalait támadják.

A UK Cards Association szerint körübelül 70 millió bankkártya van biztosítva, a hasonló
szoftveren és elveken alapuló, Verified by Visa vagy a Mastercard SecureCode rendszerrel.

Cross-Site Scripting sérülékenység van az usa.visa.com oldalon.
http://security-sh3ll.blogspot.com/2010/09/visa-website-vulnerable-to-xs...