Az Anonymous hackercsoport egyik legújabb akciójában a német szélsőjobbos szervezeteket és csoportokat vette célba.  Az Operation Blitzkrieg névre keresztelt akció során létrehoztak egy WikiLeaks-szerű kiszivárogtató portált, ahol a szélsőjobbos NPD párttól és más szélsőséges szervezetektől megszerzett információkat teszik közzé. A nazi-leaks.net (német nyelvű) portálon jelenleg többek között a Nemzeti Demokratikus Párt (NPD) feltételezett támogatóinak listája, illetve a párton belüli belső levelezések is megtalálhatóak. Az információk hitelessége első ránézésre nem megállapítható.

Egy német biztonsági kiállításon a FinFisher trójai alkalmazás gyártója bemutatta a program működését és kiderült, az ugyanazt a nemrégiben javított iTunes sérülékenységet használta működésekor, mint a Ghost Click botnet. A Spiegel Online jelentése szerint a FinFisher trója egy iTunes HTTP sérülékenységet kihasználva települ a célpont rendszerrel. A Gamma International cég által készített trójait előszeretettel használják a bűnüldöző szerverk, hogy a feltételezett bűnözők levelezéseit, üzeneteit és Skype hívásait lehallgassák. A német szövetségi törvények lehetővé teszik a Skype beszélgetések lehallgatását, bár ezzel kapcsolatban több szervezet is aggodalmát fejezte ki, főleg azután, hogy a Chaos Computer Club hackercsoport megvizsgált egy a rendőrség által lehallgatásra használt trójait (R2D2) és kiderült az a Skype beszélgetéseknél jóval több adatot figyel a megfertőzött rendszeren.

Bizony a számítógépes hackerek is követnek el hibákat, ráadásul néha egészen amatőr hibákat. Így tett az a hackercsapat is, akik vélhetően a német tőzsde (DAX) elérhetőségét akarták szabotálni egy elosztott szolgáltatás megtagadásos támadással (DDoS), de helyette a másodosztályú francia rögbicsapat, a DAX honlapját tették elérhetetlenné majd 2 hétre. A sportcsapat egyébként annyira nem bánja az incidenst főleg a vele jött népszerűség miatt. A korábban átlagosan 700 napi látogatóval rendelkező weboldal a támadás hírére mára több, mint 80000 egyedi látogatóval rendelkezik naponta.

Különböző kormányok már évek óta panaszkodnak amiatt, hogy a Skype kommunikáció titkosítva van, ezért kiskapukat követelnek. Amerikában az FBI igen erősen kampányol egy ilyen lehetőségek kialakításáért, készültek is jelentések olyan alkalmazásokról, amelyekkel az állítólagos titkosítás ellenére lehallgatható a Skype-on történő kommunikáció, de bővebb részletek egyetlen ilyen programról sem kerültek nyilvánosságra. Egészen mostanáig. A  neves Chaos Computer Club (CCC) állítja, visszafejtettek egy "legális lehallgató" trójai programot, amelyet a német bűnüldöző szervek használnak nyomozásaik során.

Pénteken, a német adatvédelmi törvényre hivatkozva Schleswig-Holstein tartományban betiltották a Facebook mindenhol jelen lévő "like" gombját. Thilo Weichert, a tartomány adatvédelmi központjának munkatársa elmondta, a közösség oldal ezen alkalmazása, amelyet az internet felhasználók gyors tetszésnyilvánítására használnak, illegálisan gyűjt adatokat a felhasználók internetezési szokásairól. A Facebook követheti minden egyes kattintásunkat a weboldalon, hogy mennyi ideig tartózkodtunk ott, vagy hogy milyen dolgok érdekelnek minket - mondta.

Úgy tűnik Németországnak pihentetnie kell az online szerencsejátékokra vonatkozó törvénytervezettét. Ez a törvény lehetőséget adott volna, hogy a szerencsejátékokkal foglalkozó cégek nagyobb működési teret kaphatnak, de Nagy-Britannia és Málta erősen bírálta, sőt még az Európai Unió vezető bírósága is elítélte. Németországban az online szerencsejáték tiltott, kivéve a lóversenyekre való fogadás. A fogadási cégek az Unió többi országában is panaszkodtak, hogy az új jogszabály javaslatok súlyosan akadályozzák tevékenységüket és ez hatalmas bevétel kiesést eredményez.

2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre és 350.000 euró kártérítés megfizetésére ítélte a düsseldorfi bíróság azt a férfit, aki a 2010-es futball VB idején online szerencsejáték oldalakat zsarolt meg.

Németországban, Bonn-ban ma hivatalosan is elindult az a kiber-védelmi központ, melynek célja biztosítani a kritikus infrastrutúrák, víz és elektromos erőművek kiber-védelmét. 

Bonn külvárosának déli részén, a madárcsicsergést elnyomja a közeli autópálya zaja. A külváros középső részén a századfordulón épült villák sorakoznak, egy épület azonban kilóg a többi közül: egy visszafogott, funkcionalista irodaház, mely a 70s években épült, magas kerítés veszi körül, zárt kapukkal és biztonsági kamerákkal. Az épület a Szövetségi Informatikai Biztonsági Hivatalhoz tartozik és itt kezdte meg pénteken tíz biztonsági szakember a munkáját az újonnan alakult Kiberbiztonsági Központban.

A német Szövetségi Belügyminisztérium 2 millió eurót különített el a BSI és az Eco támogatásával szeptember 15-én induló Anti-Botnet programra. A program célja, hogy Németország kikerüljön a nemzetközi TOP 10-es SPAM listáról. A terv szerint a német internetszolgáltatók a hálózatukon található fertőzött gépek ügyfeleit telefonon, e-mailben vagy sms-ben értesíti. 5 ISP biztosan részt vesz a programban.
http://www.arnnet.com.au/article/359491/germany_launch_antibotnet_progra...