Az amerikai Bank of Internet bejelentette elindítja CashEdge's Popmoney e-mail és mobil fizetési szolgáltatását, hogy ezzel is bővítse person-to-person vagyis P2P szolgáltatásainak számát. A Popmoney egy olyan P2P fizetési szolgáltatás, amely lehetőséget nyújt az ügyfeleknek, hogy úgy utaljanak pénzt az online szolgáltatásból, hogy a címzettnek csak a mobil számát vagy az e-mail címét ismerik. A címzett ezután kap egy e-mail vagy szöveges üzenetet, amely megerősíti az utalást és engedélyezi bankszámlára való helyezését.

A ZeuS (ZBot) és a Spyeye trójai egyike a leggyakoribb banki trójai programoknak, amikkel találkozunk. Ezek nem átlagos botok, ezek kereskedelmi céllal fejlesztett káros szoftverek. Az érdekes mégis az, hogy azok a csoportok, akik fejlesztik illetve árulják ezeket, azok nem használják.

Amerika három legnagyobb bankja és még egy maréknyi másik bank került kényes helyzetbe a hétvégén, mikor a ATM és online banki szolgáltatásaik leálltak. Minden érintett intézmény, -- Bank of America, Chase, U.S. Bank, Wells Fargo, Compass, USAA, Suntrust, Fairwinds Credit Union, American Express, BB&T on the East Coast, PNC -- egy, a számítógépekhez kapcsolódó időzóna váltási hibát tesz felelőssé.

A Gartner biztonságtechnikai cég arra figyelmeztet, hogy az online banki tranzakciók elleni támadások növekvő száma, csak a számítógépes bűnözés jéghegyének csúcsa.

A FireEye biztonsági kutatói egy új banki trójai programot azonosítottak, amely képes böngészőn keresztüli támadásokat indítani, szokatlanul sok esetben célozva ezzel valamilyen pénzintézetet.

A SpyEye az egyik legújabb fertőzési platform a weben, mely tartalmaz egy  böngésző exploit csomagot és egy bot generáló rendszert.

http://secniche.blogspot.com/2010/08/spyeye-1222-generating-web-fakes.html