Még mindig nincs bizonyító erejű információ arra vonatkozóan, hogy ki állhatott az iráni nukleáris létesítmények ellen bevetett Stuxnet féregvírus mögött. Bár a legtöbben amerikai és izraeli együttműködésről beszélnek, de egyes elemzők szerint Moszkvának is érdekében állt az atomprogram szabotálása. Mivel a készítők személyazonossága máig tisztázatlan, a szakemberek elkezdtek alternatív felbujtókat vagy készítőket keresni a szofisztikált kiberfegyver mögött.

2011 december 6-án, néhány Kreml aktivista számítógépes botok segítségével támadási indított a Twitter ellen, arra használva a botokat, hogy Triumfalnaya címkével üzeneteket küldjenek a Twitterre. A másodpercenként 10-es darabszámban érkező durva nyelvezetű, nemzeti szlogeneket tartalmazó üzenetek ellehetetlenítették, a Triumfalnaya címkével érkező valódi üzenetek megjelenését.  A támadás célja minden bizonnyal az orosz választási eredmények körül kialakult botrány és a moszkvai Triumfalnaya téren zajló kormányellenes tüntetésről szóló "tudósítások" ellehetetlenítése volt.

Vélhetően Oroszországban élő hackerek támadtak meg és tettek tönkre egy vízpumpát egy Illinois-i vízműtelepen. Ez volt az első eset, hogy hakcerek amerikai szolgáltatót támadtak. Egy a The Washington Times-ban megjelent írás szerint a támadásról és a leégett vízpumpáról készült jelentés alapján a támadók orosz IP címeket használta.

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) a kiberfenyegetések ellen indított kampányt, Kínával, Oroszországgal és Iránnal a célkeresztben, mondta el az Iroda vezetője. Robert Mueller FBI igazgató múlthéten egy meghallgatáson elmondta, a kiberkémkedés az egyik legjelentősebb fenyegetés, amivel az Egyesült Államoknak számolnia kell. Mikor megkérdezték szerinte kik jelentenek leginkább fenyegetést elmondta, hogy Oroszországnak, Kínának és vélhetően Iránnak is vannak olyan lehetőségeik, amelytől tartani kell. Muellen külön kiemelte Kínát mint országot, amely igen jó gazdasági és kereskedelmi adatokat célzó kiberkémkedési lehetőségekkel rendelkezik, hiszen 2006 óta több tucat esetben indult nyomozás vagy büntetőeljárás Kínához kapcsolódó kiberkémkedési ügyekben.

A tervek szerint hangfelismerős poligráf készülékeket telepítenének az orosz állami tulajdonú Sberbank ATM-jeibe és fiókjaiba, mely felismerné, ha az ügyfél nem az igazat mondja, például egy bankkártya igénylés vagy hitelfelvétel esetén. A hangfelismerő rendszert a csalások és visszaélések elleni harc legújabb fegyvereként emlegetik, bár a módszer már a Szovjetunióban sem volt ismeretlen. A készüléket gyártó cég, a Speech Technology Center például kapcsolatban áll az Állambiztonsági Szolgálattal, ami gyakorlatilag a KGB modern utódja.

Az Egyesült Államok kormánya azt tervezi, hogy megosztja a kiberbiztonsággal kapcsolatos információit Oroszországgal.

Az Akamai Technologies, az internet állapotáról szóló 2010. negyedik negyedére vonatkozó jelentése alapján Ororszország megelőzte az Egyesült Államokat az internetes kibertámadások forrásaként megjelölt országok listáján.

A média ezen a héten kiemeleten foglalkozott egy maréknyi tehetséges orosz fiatal kalandjaival amerikában, akik feltehetően egy kifinomult hacker csapatot hoztak össze. Az címoldalakon szereplő fiatalok állítólag több tízmillió dollárt loptak el amerikai bankszámlákról. Az FBI a történetet már most úgy emlegeti, mint a történelem legnagyobb számítógépes rablása.

Azok a botnet operátorok, akik elvesztették kapcsolatukat kínai szeverükkel, új országba költöztek, számolt be egy biztonságtechnikai kutató. A kínai kormány által lelőtt vezérlő szerverek Oroszországban alakultak újjá.
http://www.v3.co.uk/v3/news/2270261/botnet-operators-shift

Az orosz rendőrség őrizetbe vett tíz olyan személyt, akik 1 billió rubelt, azaz körülbelül 30 millió USA dollárt kerestek egy ravasz csellel, ami számítógépes vírusra, zsarolásra és SMS számlázásra épült.

http://rt.com/Top_News/2010-08-31/hackers-gang-russian-bust.html