A Blackberry telefonokat gyártó Research in Motion egy univerzális biztonsági eszköz kidolgozásával igyekszik pótolni a más okostelefon gyártókhoz vándorló ügyfelek okozta bevételkiesést. A Mobile Fusion elnevezésű szoftverük valamikor a 2012-es év elején debütál majd és segítségével külön biztonsági szabályok hozhatóak létre a jelszavakhoz, az alkalmazásokhoz és szoftverekhez. Ráadásul a RIM új szoftvere nem csak a Blackberry telefonokon, de az Apple iPad és iPhone, valamint az Androidos készülékeken is használható lesz, így várhatóan kompenzál majd valamennyit a cégtől elpártoló ügyfelek okozta veszteségen.

Troy Lange valószínűleg a világ egyik legtitkosabb kémügynökségénél az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségénél dolgozik, de szívesen beszél munkájáról. Ő az NSA mobil küldetés managere és azzal bízták meg, készítsen egy okostelefont, amely annyira biztonságos, hogy a kormányzati dolgzók akkor is biztonságosan kezelhessék titkos adataikat, amikor úton vannak.

A korábbi amerikai kiberbiztonsági vezető, Richard Clakre megosztja gondolatait az Anonymous csoportól és a digitális SSL tanúsítványokról.

A bankok jól tudják, hogy a bűnözők minden trükköt felhasználnak, hogy az ügyfelek pénzét "irányítsák". Ebben a macska-egér játékban, a pénzintézetek egyszer használatos jelszavak és hitelesítő kódok használatával igyekeznek az adathalász (phishing) támadások ellen fellépni és ellehetetleníteni azokat. Emiatt a támadóknak gyorsan meg kellett újulniuk.

A man-in-the-middle (MITM) támadások lehetővé teszik a támadó számára, hogy "elkapják" az üzeneteket az ügyfél és a bank között. Ezután a bűnöző a saját üzeneteit küldi mindkét fél számára. Csak ezen a héten az F-Secure Labs több man-in-the-middle típusú támadást észlelt két finn bank ellen. Egy új típusú man-in-the-middle támadás felhasználja az okostelefonok számítási teljesítményét, azzal a céllal hogy becsapják az ügyfeleket.

A ShmooCon DC kutatói ezen a hétvégén mutatnak be egy okostelefon botnetet, mely spamküldésre használható és nyilvánosságra hoznak egy Proof-Of-Concept kódot, mely Androidos és iPhone okostelefonokból épít botnetet.

A Starbucks szerdai hirdetménye -- miszerint az ügyfelek mostmár okostelefonnal is fizethetnek a kávéjukért -- azt jelenti, hogy végleg áttértünk az elektronikus fizetésre?

Az USB kapcsolat lett a defacto standard az okostelefonok töltését, valamint adattovábbítását illetően. Ideértve a Google Android telefonjait és az Apple iPhone okostelefonját is. A funkcionalitás bővítése érdekében az okostelefonokat programozható USB hadverrel és nyílt operációs rendszerrel látják el, melyek képessé teszik őket az alapértelmezett viselkedés módosítására a végpontok közötti kommunikáció során.

A Juniper Networks (NYSE: JNPR) mostanában közzétett fogyasztói tanulmánya megálapította, hogy ötből négy vásárló említi első helyen, vagy kiemelt szempontként a "biztonsági szintet" egy új okostelefon vagy tabletpc vásárlása esetén, és több, mint a fele aggódik az személyes adatainak védelméért, abban az esetben ha elvesztené telefonját.

Egy szoftverfejlesztő frissített egy alkalmazást, amely kifinomult kémeszközzé varázsolja az okostelefont, így a támadó igény szerint képes észrevétlenül törölni kapcsolatokat, naptár elemeket és földrajzi információkat.

Szakértők szerint a hekkelt okostelefonok veszélyezetethetik a csapatokat. Mivel információt küldhetnek az ellenségnek az egységek tartózkodásával és mozgásával kapcsolatosan, olyan mechanizmusokkal, melyeket a nemrégiben felfedezett Android malware is alkalmaz.

http://tech.cert-hungary.hu/tech-blog/100819/titokban-kuldi-el-a-gps-koo...
http://www.networkworld.com/news/2010/081610-hacked-smartphones-military...