A helyi sajtó szerint Pakisztán visszaállította a YouTube-ra bevezetett tiltást, miután rövid időre engedélyezték az oldal elérését, azonban előtte nem egyeztettek az ország miniszterelnökével. Rehman Malik belügyminiszter pénteken egy Twitter bejegyzésben hozta nyilvánosságra, hogy újra engedélyezik a Google videó megosztó portáljának elérését az országban, miután a társadalom minden részéből érkezett megkeresés a kormányhoz a tiltás feloldása érdekében. Ezek után körülbelül 3 órára ismét használhatták az oldalt. Azonban Raja Pervez Ashraf miniszterelnök utasítására a Pakistan Telecommunications Authority (PTA) ismét letiltotta a tűzfalakban a hozzáférést. Eredetileg a tiltást amiatt vezették be, mert a Google nem volt hajlandó eltávolítani a Mohamed prófétáról szóló filmet.

A Google tulajdonban lévő YouTube a héten kijelentette, hogy megváltoztatja a használt algoritmusait, hogy a rendszer ne tiltsa le automatikusan a szerzői jogi szempontból kérdéses tartalmakat.

Az Anonymous hackerkollektíva hétfőn reagált médiában megjelenő hírekre és cáfolták, hogy a csapat január 28-án a Facebook megtámadását tervezné. A világ legnépszerűbb közösségi oldalát célzó támadások híre még múlthéten kapott szárnyra, miután egy önmagát Anonymous tagként emlegető hacker egy YouTube videóban egy Facebook elleni támadásra szólította fel a szimpatizánsokat. A hacker a videóban úgy emlegeti az eseményt, mint az első hivatalos kiberháború legnagyobb Internetes demonstrációja.

A Google nyilvánosságra hozta a YouTube videómegosztó portál felé érkezett tartalom eltávolítási kérelmek statisztikáját féléves jelentésében. Eszerint a brit hatóságok az első félévben 135 alkalommal kérték fel a YouTube-ot videó tartalom eltávolítására, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva. Az amerikai technológiai óriás jelentéséből az is kiderül, hogy az eltávolítási kérelmek száma 71%-al nőtt a tavalyi év második feléhez képest.

Néhány napja bombaként robbant a hír, hogy a hírhedt aktivista-hacker csoport az Anonymous, hadat üzent a világ legnagyobb közösségi oldalának a Facebooknak. A hírek alapját egy júliusi, a Youtube videómegosztón közzétett videó képezi, melyben egy eltorzított hang arról beszél, hogy a Facebooknak felelnie kell azért, mert felelőtlenül bánnak a felhasználók adataival, hogy azok a profilok törése után is az adatbázisban maradnak illetve azért, mert állítólag a közösségi oldal adatokat ad ki az amerikai titkosszolgálatoknak. A beszélő arra szólítja fel a szimpatizánsokat, hogy csatlakozzanak az "Operation Facebook" kezdeményezéshez és november 5-én együttes erővel "pusztítsák el" a Facebookot.

Egy szövetségi bíró biztosítja a Sony óriásnak a jogot, hogy megszerezze azon látogatók IP címét, akik 2009. január óta meglátogatták George Hotz Playstation 3 hacker weblapját.

Szeretné jobban megismerni az Internetet? Szeretné megtudni, hogy mit jelent az IXP? Hogyan teszi az Internetet gyorsabbá, jobbá és olcsóbbá a "peering"? Ebben az esetben, nézze meg ezt a kis videót!

A folyamatosan bővülő csatornához már több mint 700-an csatlakoztak.

http://www.youtube.com/christiaan008#p/p