A Blackberry telefonokat gyártó Research in Motion egy univerzális biztonsági eszköz kidolgozásával igyekszik pótolni a más okostelefon gyártókhoz vándorló ügyfelek okozta bevételkiesést. A Mobile Fusion elnevezésű szoftverük valamikor a 2012-es év elején debütál majd és segítségével külön biztonsági szabályok hozhatóak létre a jelszavakhoz, az alkalmazásokhoz és szoftverekhez. Ráadásul a RIM új szoftvere nem csak a Blackberry telefonokon, de az Apple iPad és iPhone, valamint az Androidos készülékeken is használható lesz, így várhatóan kompenzál majd valamennyit a cégtől elpártoló ügyfelek okozta veszteségen.

A Research In Motion a BlackBerry App World-ön keresztül próbálja jóvátenni a múltheti súlyos szolgáltatás kiesésüket. A cég bejelentette, a BlackBerry tulajdonosoknak hamarosan lehetőségük lesz prémium fizetős alkalmazások letöltésére ingyen, egészen az év végéig. A céges felhasználóknak ezen kívül plusz egy hónap ingyenes technikai segítségnyújtást biztosít a RIM.

A CNN jelentése szerint teljesen helyreálltak a BlackBerry okostelefonokat gyártó RIM cég szolgáltatásai, amelyek több millió BlackBerry felhasználó számára váltak elérhetetlenné. A cég megígérte, hogy a szolgáltatás kiesés alatt küldött e-mailek és szöveges üzenetek eljutnak a címzettekhez. A Research in Motion-nál nem ez volt az első eset, hogy komolyabb problémákba ütköztek, 2007 óta évente legalább egyszer előfordultak hasonló szolgáltatási hibák. Bár sokan híresztelték, hogy a incidenst hacker támadás okozta, a RIM elutasította a pletykákat, állításuk szerint a hibát tömeges hardveres problémák okozták a kritikus infrastruktúra rendszerükben.

Egy egyelőre megmagyarázhatatlan internetes és sms szolgáltatási hiba után a BlackBerry felhasználók az egész európai, közel-keleti és afrikai régióban tapasztalhattak szolgáltatás problémákat. A BlackBerry telefonokat gyártó Research in Motion elismerte, hogy kedd óta problémáik vannak, miután egy korábbi hibát, mely az sms és internet elérési szolgáltatásokat érintette, megoldottak. A dühös BlackBerry felhasználók főleg a Twitteren adtak hangot elégedetlenségüknek, melyre több mobilszolgáltató is reagált. A jelentések szerint a technikai jellegű hiba a RIM-nél van, hiszen a szolgáltatóktól függetlenül érkeznek a bejelentések, gyakorlatilag a Egyesült Államok és Ázsia kivételével minden régióból.

A Research In Motion (RIM), a BlackBerry okostelefon készülékek gyártója a tervek szerint  2000 munkahelyet szűntet meg a közeljövőben. Ez a teljes munkaerejük nagyjából a tizedét jelenti. Az elbocsájtásokra, az elemzések szerint azért van szükség, mert a cég komoly piaci részesedést vesztett az Apple iPhone-jával szemben. A leépítések után a RIM körülbelül 17 000 dolgozónak ad munkát.

A Research in Motion többször is összetűzésbe került külföldi kormányzatokkal, azok szigorú biztonsági politikája végett. A napokban kiadott BlackBerry 6 operációs rendszer elnyerte az amerikai kormány bizalmát.

Szaud-Arábia, múlt heti bejelentése ellenére feloldja a blokkot a tiltott BlackBerry szolgáltatásokról, így azok ismét használhatóak. A probléma forrása, hogy a RIM nem enged betekintést a titkosított felhasználói adatokba a hatóságok számára, amíg az Egyesült Államok ezt megteheti. Más országok is hasonló szankciót, szolgáltatás tiltást helyeztek kilátásba, többek között India és Indonézia is. Obama közbenjárásával a tárgyalások folytatódnak a RIM és az érintett országok között.