Az okostelefonok jelentette veszélyek egyre inkább nyilvánvalóak lesznek, ahogy egyre több helyről szivárognak ki nemkívánatos adatok. A biztonsági kockázatok kezelése egyre fontosabb a kormányzati szektorban is; az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama is kénytelen a biztonsági rezsimszabályokat betartani, hogy az általa kezelt szenzitív adatok ne jussanak illetéktelen kezekbe.

A Pentagon megerősítette, hogy a Google Android operációs rendszere olyan biztonságos lehet mint a BlackBerry OS, így eléri a megfelelő biztonsági szintet. Ezzel lehetővé válik, hogy az Egyesült Államok kormányzati és katonai ügynökségei a Samsung biztonsági platformjával felszerelt eszközöket használhassanak. A Samsung pénteken jelentette be, hogy a Védelmi Minisztérium jóváhagyta a Knox biztonsági platformjával szállított okostelefonok és tablet-ek használatát. Ez jelenleg csak a Galaxy S4-re vonatkozik, de a dél-koreai gyártó tervezi, hogy még az idén kibővíti a termékpalettát. A BlackBerry 10 operációs rendszert használó BlackBerry Q10 és Z10 okostelefonok és a Playbook tablet, valamint a Samsung Galaxy S4 mellett várhatóan az Apple iOS 6-ot futtató iPhone-ok és iPad-ek is megkapják a jóváhagyást ebben a hónapban.

Egy jelentés szerint a legnagyobb indiai telekommunikációs szolgáltatók (például Bharti Airtel, Vodafone India és Tata Tele) megállapodtak abban, hogy megosztják a hálózatukon átmenő hívásokat és adatforgalmat a biztonsági ügynökségekkel, hogy megfeleljenek a kormány előírásainak, amelyre  december 31-ig kaptak időt. Az ország vezetése a BlackBerry gyártóját a Research In Motion-t (RIM) arra kötelezte, hogy határozza meg azokat a feltételeket, amelyek a BlackBerry Internet Services lehallgatásához szükségesek, és ezt az érintett szolgáltatókkal és a hatóságokkal együtt kellett kidolgozniuk. A kormány egy 2011-ben határozta el, hogy a RIM-nek a szükséges infrastruktúrát le kell szállítania, ellenkező esetben betiltják a gyártó szolgáltatásait.

A Websense ThreatSeeker Network egy új káros szoftvert fedezett fel, amely kimondottan a BlackBerry készülékeket és tulajdonosaikat támadja. A hamis email üzenetekben arról tájékoztatják a célszemélyt, hogy az sikeresen regisztrált egy BlackBerry ID-t, majd felszólítja, hogy kövesse a levélben található utasításokat a szolgáltatás igénybe vételéhez. Természetesen ez csak egy trükk, hogy rávegye a gyanútlan felhasználót az email-ben érkezett káros szoftver lefuttatására. Maga az üzenet egy valódi BlackBerry levél copy/paste másolata.

A Kaspersky kutatói a ZeuS-in-the-Mobile (Zitmo) új variánsát fedezték fel, amely az Android és a Blackberry felhasználókat is támadja. A ZitMo nem egy új jelenség, már közel két éves, de a Blackberry rendszereket korábban még nem vette célba egyetlen alkalommal sem. A szakértők öt új mintát találtak, ebből négyet Blackberry-n, egyet pedig Android-on.

A Research In Motion a BlackBerry App World-ön keresztül próbálja jóvátenni a múltheti súlyos szolgáltatás kiesésüket. A cég bejelentette, a BlackBerry tulajdonosoknak hamarosan lehetőségük lesz prémium fizetős alkalmazások letöltésére ingyen, egészen az év végéig. A céges felhasználóknak ezen kívül plusz egy hónap ingyenes technikai segítségnyújtást biztosít a RIM.

A CNN jelentése szerint teljesen helyreálltak a BlackBerry okostelefonokat gyártó RIM cég szolgáltatásai, amelyek több millió BlackBerry felhasználó számára váltak elérhetetlenné. A cég megígérte, hogy a szolgáltatás kiesés alatt küldött e-mailek és szöveges üzenetek eljutnak a címzettekhez. A Research in Motion-nál nem ez volt az első eset, hogy komolyabb problémákba ütköztek, 2007 óta évente legalább egyszer előfordultak hasonló szolgáltatási hibák. Bár sokan híresztelték, hogy a incidenst hacker támadás okozta, a RIM elutasította a pletykákat, állításuk szerint a hibát tömeges hardveres problémák okozták a kritikus infrastruktúra rendszerükben.

Egy egyelőre megmagyarázhatatlan internetes és sms szolgáltatási hiba után a BlackBerry felhasználók az egész európai, közel-keleti és afrikai régióban tapasztalhattak szolgáltatás problémákat. A BlackBerry telefonokat gyártó Research in Motion elismerte, hogy kedd óta problémáik vannak, miután egy korábbi hibát, mely az sms és internet elérési szolgáltatásokat érintette, megoldottak. A dühös BlackBerry felhasználók főleg a Twitteren adtak hangot elégedetlenségüknek, melyre több mobilszolgáltató is reagált. A jelentések szerint a technikai jellegű hiba a RIM-nél van, hiszen a szolgáltatóktól függetlenül érkeznek a bejelentések, gyakorlatilag a Egyesült Államok és Ázsia kivételével minden régióból.

A dél-afrikai minisztérium sajtószóvivője cáfolta azt a hírt, miszerint a dél-afrikai kormány kiber-biztonsági tervei között szerepelne a BlackBerry okostelefonok lehallgatása, és titkosításukhoz való hozzáférés kérése.

A Research In Motion (RIM), a BlackBerry okostelefon készülékek gyártója a tervek szerint  2000 munkahelyet szűntet meg a közeljövőben. Ez a teljes munkaerejük nagyjából a tizedét jelenti. Az elbocsájtásokra, az elemzések szerint azért van szükség, mert a cég komoly piaci részesedést vesztett az Apple iPhone-jával szemben. A leépítések után a RIM körülbelül 17 000 dolgozónak ad munkát.