Azok a fájlmegosztók, akik például a The Pirate Bay torrent oldalról töltenek le egy torrent-et nagyjából három órán belül felkerülnek egy a jogvédők által üzemeltetett listára. A University of Birmingham kutatói által készített tanulmány egy két éves felmérés konklúzióit tartalmazza, amelynek tárgya az volt, hogyan figyelik meg a különböző jogvédő szervezetek az illegális letöltéseket. Megállapították, hogy az elmúlt három évben folyamatosan megfigyelték a Pirate Bay torrent oldalt, illetve hogy általában a torrent letöltését követően három órán belül naplózzák a letöltő IP címét, bár a népszerű tartalmak még ennél is hamarabb megfigyelés alá kerülnek.

A Pirate Bay torrent oldalra feltöltött torrent-ek harmada káros vagy valamilyen csaló szoftverre mutat. Bár az oldal moderátorai rendszerint gyorsan törlik az ilyen fájlokat, azt nem lehet megelőzni, hogy a felhasználók milliói letöltsék ezeket a hamis állományokat. Kutatók kiadtak egy TorrentGuard névre hallgató eszközt, amely segítségével a felhasználók azonosítani tudják a hamis példányokat. A Pirate Bay és más hasonló oldalak lelkesen fogadták  és együttműködnek a fejlesztőkkel, hogy optimalizálják és megvalósítsák az új technológiát. Mivel a legnagyobb torrent oldalnak nagyjából 250 millió felhasználója van, ezért a káros tartalmat terjesztőknek kiváló célpontot nyújt.

A múlt hét közepén az ukrán hatóságok lekapcsolták az egyik legnagyobb torrentoldalt a Demonoid-ot. A weblapot a múlt hónap végén egy jelentős elosztott szolgáltatás megtagadásos támadás (DDoS) kényszerítette térdre, de mára kiderült ez csak a kezdet volt. A múlt héten a szervereket teljesen lekapcsolták és az oldal elérhetetlenné vált. Valamivel később a domain újra elérhetővé vált, de csak véletlenszerű reklám oldalakra irányított át, míg végül újra leállt és azóta sem válaszol. Most már tudjuk miért.

Az internet egyik legnagyobb torrent letöltő oldala, a The Pirate Bay többé nem tartalmaz torrent fájlokat, de ez nem jelenti azt, hogy bezárták volna. A felhasználók mostantól úgynevezet "magnet linkeken" keresztül férhetnek hozzá a fájlokhoz. A magnet linking eljárást még a 2000-es évek elején dolgozták ki arra célra, hogy extra fájlok létrehozása nélkül lehessen a P2P hálózatokról adatokat letölteni. Lényege, hogy a letöltésre jelölt adatokról nem egy torrent fájlban, hanem magában az URL-ben határozzák meg a szükséges információkat. Az oldal üzemeltetői szerint egyébként ez a megoldás az átlagos felhasználók számára túl sok változást nem hoz, ugyan úgy tudnak majd letölteni mint eddig.

A londoni legfelsőbb bíróság előkészítette a hirhet fájlmegosztó oldal, a The Pirate Bay országos szintű betiltását. A bíróság által hozott döntés szerint mind a The Pirate Bay oldal, mind pedig több millió felhasználója megsérti a szerzői jog védett tartalmakra vonatkozó törvényeket. A döntés következtében valószínűsíthető, hogy a népszerű torrentoldalra is ugyanarra a sorsra jut, mint korábban két másik torrentoldalra, melyeket a szórakoztatóipar nyomására tiltólistára raktak és kötelezték a szolgáltatókat, hogy megakadályozzák ezen oldalak országon belülről történő elérhetőségét.

Ron Bowes egy általa írt crawler segítségével 100 millió Facebook felhasználó publikus adatait gyűjtötte be és terjeszti torrent segítségével. A 2.8 Gb-os archívumba olyan felhasználók adatai kerültek, akik az adatvédelmi beállításoknál nem kapcsolták ki a keresők általi elérhetőséget.

http://www.thinq.co.uk/2010/7/28/100-million-facebook-pages-leaked-torre...