A Tessa88 nevű hacker, aki a legutóbbi MySpace, LinkedIn, és Tumblr adatok megszerzéséhez köthető, azt állítja, hogy több millió Twitter fiók adatait (felhasználónév, jelszó páros) szerezte meg és azokat 10 bitcoinért árulja, ami körülbelül 1.579.480 forintnak felel meg.

A hacker közölte, hogy a 379 millió fiók adatait még 2015 elején szerezte meg, és véleménye szerint ezekből kb. 310 millió jelenleg is aktív.

A Belgacom 2013. szeptember 16-án közölte, hogy az informatikai rendszerét feltörték, és egy ismeretlen vírus fertőzte meg több eszközüket. A Belgacom számos tengeralatti kábelt üzemeltet szerte a világban, ezeken hang- és adatszolgáltatást biztosítanak.

A "Project Blackstar" akció során a GhostShell hacktivista csoport két és fél millió, többek között az orosz politika, oktatás és rendőrség tagjait érintő adatot tett közzé. A csoport ezzel a lépéssel szeretné felhívni a figyelmet az orosz állam visszaéléseire, a korrupcióra, és a társadalmi egyenlőtlenségekre.

Ahogy az ismert, nemrégiben feltörték a Yahoo-t, és közel 450 000 felhasználói fiók adatait és jelszavait szerezték meg. Azonban túlzás lenne ezért a hackereket dicsőítenünk, a Yahoo hibája, hogy ennyire könnyű dolguk volt.

A múlt hét folyamán hozta nyilvánosságra az NVIDIA, hogy a náluk működő fórumot hacker támadás érte, és megszerezték az ott regisztrált tagok adatait. Akkor azt állították, az adatok titkosítva voltak, és nem érheti kár a felhasználókat.

Az Nvidia felfüggesztette a szoftver fejlesztői fórumát, miután támadók a körülbelül 400.000 tagot számláló közösség felhasználóinak ismeretlen mennyiségű bejelentkezési jelszavait szerezték meg.

A cég annyit árult el, hogy a felhasználók "kis részét" érinti az eset, de ajánlása szerint amennyiben a fórum visszatér, erősen ajánlott a felhasználóknak a bejelentkezési adataik megváltoztatása.

A whitec0de.com blog jelentése szerint egy hacker fórum felhasználója azt hirdeti, hogy mindössze 20 dollárért bármilyen Hotmail fiókot percek alatt feltör és a tapasztalatok szerint tarja is a szavát. Úgy tűnik az ismeretlen hacker rátalált egy kritikus sérülékenységre a Microsoft levelezési szolgáltatásában és ezt kihasználva képest bármilyen Hotmail felhasználó jelszavát megváltoztatni.

A Nissan hivatalosan is elismerte, hogy két héttel ezelőtt feltörtét a rendszerét, és ismeretlenek megszerzték az alkalmazottak felhasználó neveit és titkosított jelszavait.

A Tencent kínai internetszolgáltató tagadja a pénteken megjelent vádakat, mely szerint egy alkalmazottjuk érintett lenne azon nemrégiben történt számítógépes betörésekben, amelyben japán és indiai cégek valamit tibeti aktivisták voltak az áldozatok. A cég hivatalos állásfoglalása rögtön azután jelent meg, hogy a Trend Micro tokiói székhelyű biztonsági cég nyilvánosságra hozta a majd egy évig tartó támadási kampány részleteit.

A Wikileaks kiszivárogtató portál hétfőn kezdte meg annak az 5 millió levélnek a kiszivárogtatását, amelyet vélhetően az Anonymous hackercsoport szerzett meg a Stratfor amerikai hírszerző cég rendszeréből. A kiszivárogtatás célja elsősorban az volt, hogy bemutassák a világnak, hogyan működnek a privát hírszerző cégek és miként vesznek célba magánszemélyeket a cég, vagy a kormány érdekében. A legfrissebb kiszivárgott levelekből kiderül, hogy a hírszerző cég közreműködésével amerikai ügyészek titokban vádiratot készítette a kiszivárogtató portál alapítója, Julian Assange ellen.