Az Országgyűlés által elfogadott, az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény (Ibtv.), és kapcsolódó törvények módosítása, valamint az annak végrehajtására kiadott, a kormányzati eseménykezelő központ és az eseménykezelő központok feladat- és hatásköréről, valamint a biztonsági események kezelésének, a biztonsági események műszaki vizsgálatának és a sérülékenységvizsgálat lefolytatásának szabályairól szóló 185/2015. (VII. 13.) Korm. rendelet jelentős változásokat eredményez a GovCERT, valamint az általa védett állami és önkormányzati intézményi kör feladataiban is.

2010. júliusában a Stuxnet, kifinomult malware programokkal célzott meg öt szervezetet Iránban. Céljuk a kémkedés, és az urándúsító rendszer "aláaknázása" volt.

Az elmúlt években nőtt az SQL befecskendezéses áldozatok száma, ami egyben az első helyre is emelte a webes támadások virtuális dobogóján azt. A biztonsági megoldásokat szállító Armorize szerint egy új típusú SQL támadás van terjedőben.

Az Allied Telesis-nél úgy tűnik, hogy nem sikerült maximális figyelmet fordítani a kíváncsiskodó Google Botra, ugyanis a szemfülesebbek kiszúrták, hogy a támogatói oldalak bizalmas információit is letárolta a Google pl.: üzletpolitikai információk, beépített backdoor funkciók, jelszó listák, technikai titkok stb.

A mobil szélessáv a jövő. Nem is csak a jövő, itt van most már mindennap, fejlődik, halad, gyorsul. Erre mit tesz egész Ausztrália? Őrült gyorsasággal köttet be fix, kábeles szélássávú internetet.

A széles körben használt BIND szoftvert érintő komoly sérülékenységre adtak ki a fejlesztők javítást a napokban. A sérülékenységet kihasználva az érintett rendszer összeomlasztható.

Mivel az okostelefonok lényegében teljes jogú számítógépek, így a szervezeteknek azonos szintű védelmet kell biztosítaniuk a mobil készülékeknek is, mondta Winn Schwartau a Mobile Active Defense elnöke.

Számos rosszindulatú dolog található az Interneten, ha tudja az ember, hogy hol keresse.

A telefonok feltörésének előnyei a legtöbb felhasználó számára ismertek: függetlenítés, szoftverek szabad megválasztása és telepítése stb. Azokban az országban, ahol pl. az Apple telefonja nem kapható, az egyetlen megoldás a jailbreak.

A következő cikkben egy új típusú, célzott támadásban felhasznált modern Malware-ről lesz szó.