Mozilla Thunderbird sérülékenységek
Angol cím: 
Security vulnerabilities fixed in Thunderbird 52.5.2
CERT-Hungary ID: 
CH-14338
Felfedezés dátuma: 
2018-01-08
Összefoglaló: 

A Mozilla Thunderbird több sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva a támadók tetszőleges kódot hajthatnak végre, megkerülhetik a biztonsági előírásokat, email címeket hamisíthatnak, bizalmas információkhoz férhetnek hozzá, vagy szolgáltatásmegtagadást (DoS) idézhetnek elő, ha rá tudják venni a felhasználót, hogy megnyisson egy káros weboldalat a sérülékeny szoftverrel.

Leírás: 
  • Egy puffer túlcsordulás keletkezik a WebGL tartalom megjelenítéséért felelős Direct3D 9 ANGLE grafikus könyvtár használatakor bizonyos elemek rajzolása és validálása esetén. A hibát egy érvénytelen adat átadása okozza, és a rendszer összeomlását idézheti elő. MEGJEGYZÉS: csak a Windows verziók érintettek.

  • Lehetséges JavaScript kódot futtatni az RSS feed-en keresztül, ha azt weboldalként nézzük meg.

  • Egy RSS feed-ben lévő káros tartalmú CSS kód segítségével meg lehet szerezni bizonyos helyi útvonalakat (path), amelyek akár felhasználóneveket is tartalmazhatnak.

  • Az RSS mezők új sorokat tudnak beilleszteni az email struktúrába, amivel módosítani lehet az üzenetet.

  • Egy sérülékenységet kihasználva hamisítani lehet a küldő email címét, így nem az eredeti jelenik meg a programban, ha azt egy null karakter előzi meg.
Megoldás: 
Frissítsen a legújabb verzióra
Érintett verziók: 
Mozilla Thunderbird 52.5.2 előtti verziói