A vállalatok számára az adatlopási ügyek komoly következményekkel járnak, mivel anyagi veszteséget és a felhasználók, ügyfelek bizalmának megrendülését okozzák. Erre a legjobb példa talán a 2 évvel ezelőtt történt Sony PlayStation Network elleni támadás, amelyben nagyjából 100 millió fiókot törtek fel, és amely következtében a cég 147 millió dolláros kárt szenvedett. Nem meglepő, hogy az ausztrál cégek sem immúnisak az ilyen támadások ellen, ahogy azt Timothy Pilgrim, az adatvédelmi biztos a Telstra-t és a Dell Australia-t érintő, elmúlt két évben zajlott vizsgálata feltárta.

Az Ausztrál Nemzeti Bank (Reserve Bank of Australia) elismerte, hogy a számítógépes hálózatukat egy olyan káros szoftver segítségével törték fel, amelyet kínai programozók készítettek, és amelynek célja a bizalmas információk gyűjtése. A bank közleménye egyértelműen Kínát teszi felelőssé a támadásért, és azt állítják, hogy a lezajlott nyomozás szerint számos számítógépük fertőződött meg. A jelentés szerint a káros szoftver a G20-as tárgyalásokkal kapcsolatos információkat próbált meg begyűjteni, amelynek központi témája a devizatartalékok kérdése és Peking árfolyampolitikája volt.

Rengeteg weboldal van, amely egyszerű szövegként tárolja a felhasználó jelszavát, így az embernek mindig emlékeztetnie kell magát arra, hogy sohase bízzon ilyen szolgáltatásra semmi fontos dolgot, és inkább keressen olyat, ahol törődnek a biztonsággal. Egy ausztrál programozó azonban olyan weboldalon fedezett fel hasonló hibát, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, és átváltani más szolgáltatásra: az ausztrál adóhivatalnál úgy gondolta valaki, hogy az egyszerű szövegként rögzített jelszavak teljesen megfelelőek lesznek.

Az Ausztrál Főügyészi Hivatal engedélyezni akarja az ország titkosszolgálatának (Australian Security Intelligence Organisation - ASIO), hogy bűncselekményekben nem érintett és nem támadott szervezetek IT rendszereibe is betörjön. Nicola Roxon főügyész szóvivője szerint ezeken a rendszereken keresztül fognak behatolni majd az olyan tényleges célpontok hálózatába, mint például a feltételezett terroristák vagy bűnözők. Az ilyen esetekben a hatóságoknak nagyon szigorú feltételeket kell teljesíteniük, hogy ezzel biztosítani lehessen, csak kivételes esetekben tudjanak élni ezzel a lehetőséggel.

Egy laptoppal és mobil internet kapcsolattal felfegyverkezett fiatal férfi egy erdőben ülve indított útjára egy olyan hoax-ot, amely ideiglenesen 314 millió dollárral csökkentette a Whitehaven Coal bányatársaság piaci értékét. Az Australian Securities and Investments Commission vizsgálatot indított a gondosan kidolgozott átverés körülményeinek felderítésére, amelyet a bányászat ellen tiltakozók kis csoportja hajtott végre egy hamis hír elterjesztésével és az ANZ Bank egy szóvivőjének megszemélyesítésével.

Miután több kiemelkedő képességű hacker-t is őrizetbe vettek a hatóságok, az olyan csoportok mint az Anonymous megváltoztatták a módszereiket. Asher Wolf interjút készített egy korábbi LulzSec taggal arról, hogy vajon miképpen változik meg a hacktivizmus a jövőben. 2012 november 5.-én az Anonymous zászlaja alá felsorakozott hacker-ek megünnepelték Guy Fawkes napját. Az "OpVendetta" keretein belül számos ausztrál weboldalt deface-eltek, köztük volt a Fremantle Arts Centre, a Clinical Practice Guidelines Portal és a Quality of Life Alliance. Az Anonymous mindig azt állította magáról, hogy a társadalmi igazságosság és az információ szabadsága mellett áll ki. Azonban művészeti, egészségügyi vagy fogyatékkal élőket segítő weboldalak támadása aligha fér bele ezekbe az eszményekbe. Felmerül a kérdés, hogy valójában mi is történik az Anonymous berkein belül.

Az Australian Security Intelligence Organisation (ASIO) éves jelentése szerint az ausztrál kormányszervek és vállalatok folyamatosan növekvő kiberterrorizmussal és kémkedéssel néznek szembe. A szövetségi parlament elé került jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt egy évben több mint 150000 nyomozást folytattak különböző kiberbűncselekmények tárgyában, illetve azt a megállapítást teszi, hogy "az új technológiák és az Internet mindennapjainkba is beszivárgó folyamatos terjedése, új utakat kínálnak fel a kémkedésre".

Egy ausztrál bíróság, az ausztrál verseny és fogyasztóvédelmi hivatal fellebbezésének nyomán bűnösnek találta a Google-t a kereskedelmi törvények megsértésében, mivel szerintük a keresőóriás oldala félrevezető reklámokat tartalmazott és a találati listát is manipulálták. A szövetségi bíróság megsemmisítette a tavaly szeptemberi ítéletét, mely szerint a Google nem sértett törvényt és kimondta, hogy a cég bűnös a kereskedelmi törvények megsértésében, mivel a Google ausztrál oldalán előfordult, hogy konkrét cégre való kereséskor a találati listán rivális márkák előrébb kerültek, mint a keresett cég.

Ausztrália kitiltotta a főként hálózati eszközöket gyártó kínai technológiai órás, a Huawei termékeit az új, országos méretű széles sávú internetes hálózat kialakításából, mert aggódnak a Kínából érkező kibertámadások miatt. Az ausztrál miniszterelnök Julia Gillard hétfőn elmondta, körültekintő döntést hoztak, hogy biztosak lehessenek a hálózat megfelelő működésében. A Huawei Technologies a világ egyik legnagyobb, a telefonos és adathálózatok alapját képező hálózati elosztó berendezéseit gyártó cége. A cég elutasítja, hogy eszközeik biztonsági kockázatot jelentenének, hiszen termékeik számos világméretű telekommunikációs cég bizalmát elnyerték már.