A hírhedt LulzSec hacker csoport, négy fős, főleg brit tagokból álló csoportja több komoly elosztott szolgáltatás megtagadásos támadást indított még 2011-ben (például az Egyesült Királyság szervezett bűnözés elleni hivatalának honlapja ellen (SOCA)), amelyek miatt most viszonylag enyhe büntetést kaptak, amikor legfeljebb 32 hónapos börtönre ítélte őket a southwarki bíróság. Ryan Cleary (21) és Ryan Ackroyd (26) 32 és 30 hónapos, Jake Davis (‘Topiary’,20) 24 hónapos, illetve Mustafa Al-Bassam (18) 20 hónapos büntetést kapott. Miután letöltik a büntetésüket, további öt éven keresztül megfigyelik őket a hatóságok.

Számítógépes csalásért ítélték el azt a brit hacker-t, aki feltörte a börtön számítógépes rendszerét egy tanfolyam alatt. A 21 éves Nicholas Webber lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen egy képzésben, amelyen az elítélt rabokat tanították. A fiatal hacker-t 2011 májusában ítélték 5 év letöltendő büntetésre azért, mert ő volt a GhostMarket.net underground, bűnözői fórum vezetője, ahol a csalók adták-vették az ellopott hitelkártya adatokat.

A Bredolab botnetet irányító férfi körülbelül 30 millió számítógépet fertőzött meg és vont irányítása alá, amiért négy év börtönbüntetést kapott Örményországban. Georg Avanesov nagyjából 100.000 eurót keresett egy hónapban azzal, hogy bűnözőknek adta bérbe az általa irányított botnet hálózatot, aminek segítségével kéretlen leveleket (spam), káros szoftvereket és hamis anti-vírus szoftvereket terjesztettek.

Ha az Európai Parlament megszavazza, ezentúl bűncselekmények számít az informatikai rendszerekbe történő illetéktelen behatolás és az elkövetők akár 2 év börtönbüntetéssel is sújthatóak. Az Állampolgári Jogok Tanácsa a héten támogatta azt a törvénytervezetet, amely szigorúbban büntetné az ilyen bűncselekmények elkövetőit vagy a bűncselekményben közreműködőket.

8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a brit diákot, aki még tavaly hatolt be illetéktelenül a Facebook rendszerébe, annak ellenére, hogy a hackernek nem voltak ártó szándékai. Glenn Mangham, akit korábban már a Yahoo is kitüntetett különböző sérülékenységek bejelentéséért, tavaly április és május között hatolt be a Facebook számítógépes rendszerébe. Egészen pontosan Mangam nem a közösségi oldalra, hanem a Facebook fejlesztői által használt webszerverre hatolt be, ahol különböző rejtvényeket adott fel a szoftvermérnököknek, hogy így hívja fel a figyelmüket egy esetleges állás reményében. Az ügyészség állítása szerint a közösségi oldalnak a fiatal hacker betörése miatt keletkezett munka 200000 dollárjába került.

A Maryland-i bíróság 30 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre és szabadulása után további 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a magyar hackert, aki még 2010-ben behatolt a Marriott International hotelhálózat rendszerébe. A 26 éves Németh Attila miután feltörte a hotellánc számítógépes rendszerét, megzsarolta a céget, hogy az onnan szerzett bizalmas üzleti adatokat nyilvánosságra hozza, ha a cég nem biztosít neki egy állást, 150000 dolláros éves fizetéssel és egy ingyenes hotelszobát.