A számítógépes betörők, akik a LulzSec tagjai, bűnösnek vallották magukat a több ismert weboldal ellen vezetett támadás vádjában. A 19 éves Ryan Cleary és a 18 éves Jake Davis elismerték, hogy az Anonymous-ból kivált LulzSec targjai. Ők ketten és két másik egyén - a 25 éves Ryan Ackroyd és egy 17 éves fiú - azonban tagadták a többi hasonló vádat. Korábban a LulzSec elismerte, hogy ők támadták meg az Egyesült Királyság Szervezett Bűnözés Elleni Ügynökségének (Soca) oldalát. A csoportot azzal gyanúsítják, ők álltak több támadás mögött, amiket az NHS, News International, Sony, Nintendo, 20th Century Fox film stúdió, az amerikai PBS műsorszolgáltató és több biztonsági cég, mint például a HBGary, Black & Berg és az Infraguard ellen követtek el.

Hacker-ek törtek be az online valós idejű stratégiai játék a League of Legends adatbázisába, figyelmeztet a kiadó. A Riot Games jelentése szerint az esemény az európai West, Nordic és East szerverek adatbázisát érinti. A legfontosabb adatok, amik kikerültek a rendszerből az email cím, titkosított jelszó, summoner name, születési idő, és néhány esetben a játékos teljes neve valamint a biztonsági kérdés és válasz. Úgy tűnik, hogy fizetési és számlainformációk nem kerültek veszélybe. A felhasználók figyelmét email-ben hívják fel a szükséges elővigyázatosságra.

Az elmúlt héten olyan pletykák láttak napvilágot, amely szerint betörtek az ismert francia biztonsági céghez, akik zero-day sérülékenységekkel kereskednek, és több mint 100 biztonsági hiba adatai került ki a rendszerből. A VUPEN vezérigazgatója szerint, ezek az állítások teljesen mértékben hamisak, és nem történt betörés. A pletykákat egy azonosítatlan forrásból származó blog bejegyzés és néhány tweet indította útjára.

Valamivel több mint egy hónappal ezelőtt a Utah állam szervereit működtető szakemberek azt vették észre, hogy Kelet-Európából támadják a rendszereket. Majdnem egy évvel korábban egy incidensben Texas-ban hasonló módon, ugyanilyen körülmények közt szereztek betörők bizalmas adatokat. A támadók olyan szerverhez szereztek hozzáférést, amit az állam a Medicare, Medicaid és gyerek egészségügyi szolgáltatókkal való kapcsolattartásra használ. A betörőknek nem volt nehéz dolguk. Sem tűzfal, sem titkosítás, sem jelszó nem védte az adatokat.

A számítógépes betöréseknek már több évtizedes múltjuk van, ami a kíváncsiság által vezérelt rendszer feltörésekkel kezdődött. Napjaink bűncselekményeinek elsődleges motivációja a pénz. Lassunk tíz incidenst, amely alakította a számítógépes biztonság történelmét.

Bár továbbra is sok a rejtély a Global Payments hitelkártya szolgáltató rendszerébe történt betörés körül, a 1.5 millió bankkártyát érintő biztonsági incidens elég volt a VISA-nak, hogy a céget töröljék a szerződött hitelkártya szolgáltatók listájáról. A bankkártya gyártó elmondta, ezen a listán azok a hitelkártya szolgáltatók szerepelnek, akik megfelelnek a szektor felé állított biztonsági követelményeknek. A Global Payments vezérigazgatója Paul Garcia elmondta, hogy a kártyagyártó döntése nem lepte meg őket és hogy gőzerővel dolgoznak a kármenetesítésen és a szigorúbb biztonsági előírások életbeléptetésén.

A VISA és a Mastercard nemrég adott ki figyelmeztetést, mely szerint egy ismeretlen bankkártya szolgáltató rendszerét támadás érte és a támadók bizalmas információkhoz juthattak hozzá. Néhány nappal később az is kiderült, hogy az ismeretlen cég az Atlanta-i székhelyű Global Payments Inc., akik azóta sajtótájékoztatót tartottak a támadással és annak hatásaival kapcsolatban.  A tájékoztatóban elmondták a rendszerüket ért betörés körülbelül 1.5 millió számlát érint. Paul Garcia a Global Payments vezérigazgatója nem tért ki azokra a pletykákra, mely szerint az eset még januárban történt, csak annyit mondott, hogy a Global Payments március elején fedezte fel az incidenst és azonnal bejelentették azt az illetékes hatóságoknak.

A Tencent kínai internetszolgáltató tagadja a pénteken megjelent vádakat, mely szerint egy alkalmazottjuk érintett lenne azon nemrégiben történt számítógépes betörésekben, amelyben japán és indiai cégek valamit tibeti aktivisták voltak az áldozatok. A cég hivatalos állásfoglalása rögtön azután jelent meg, hogy a Trend Micro tokiói székhelyű biztonsági cég nyilvánosságra hozta a majd egy évig tartó támadási kampány részleteit.

A VISA és MasterCard arra figyelmeztette az amerikai bankokat, hogy információik szerint számítógépes bűnözők betörtek egy nagyobb hitelkártya szolgáltató rendszerébe és onnan bizalmas adatokat szereztek meg. A bankszektorból származó információk szerint az eset akár több, mint 10 millió bankkártyát érinthet. A hitelkártya szolgáltatók azok a cégek, akik a kártya tranzakciókhoz kapcsolódóan elvégzik a kereskedő, kártyakibocsátó és a kereskedő számlavezető pénzintézete között szükségessé váló adatfeldolgozást.

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az Amerikai Űrkutatási Hivatal rendszerébe betörő magyar származású kolozsvári hackert. A 3 éves szabadságvesztést a bíróság 7 évre felfüggesztette. Bár az ítélet még nem jogerős a bíróság megszüntette a fiatalember vizsgálati fogságát és szabadlábra került. A világhálón Iceman néven tevékenykedő 26 éves Butyka Róbertet, a NASA feljelentése alapján, tavaly november 16-án tartoztatták le a román hatóságok. A vád szerint Butyka az Űrkutatási Hivatal informatikai rendszerébe behatolva megváltoztatta az ottani felhasználók jelszavát, amellyel 300 ezer dollár értékű kárt okozott, valamint a rendszerek helyreállítása további 200 ezer dollárt emésztett fel és három hónapig tartott.