A Hamas terrorszervezet szombaton tiszteletét fejezte ki az izraeli számítógépes rendszerekbe behatoló és onnan tetemes mennyiségű adatot kiszivárogtató arab programozók felé és a támadások folytatására kérte a hackereket. "Az izraeli weboldalak támadása az ellenállás új fejezetét nyitotta meg és egy új elektronikus háborút indított az izraeli megszállók ellen - áll Sami Abu Zuhri, a Hamas szóvivőjének közleményében. Mindeközben a Hannibal néven ismert hacker, aki korábban arab személyekhez tartozó Facebook hozzáféréseket és bankkártya adatokat hozott nyilvánosságra bejelentette, 30 millió, az "arabokhoz" tartozó e-mail hozzáférést készül kiszivárogtatni 3 nagyobb adagban.

Amerikai biztonsági elemzők és szakértők szerint mindössze 12, a kormány támogatását élvező vagy közvetlen a kormány által irányított kínai hackercsoport követte el azokat a Kínából induló kibertámadásokat, melyek során amerikai cégek és kormányhivatalok rendszereiből tulajdonítottak el bizalmas adatokat. Az agresszív, ugyanakkor rejtet támadások a több millió dollárt érő szellemi tulajdonok "ellen" rendre viselnek magukon néhány ismertetőjegyet, melyek alapján az amerikai szakemberek 1-1 csapathoz tudják kapcsolni őket.

2009. június 1-én, egy "Kína és a klímaváltozás" tárgyú elektronikus levél landolt 5 amerikai külügyminisztérium tisztviselő levelesládájában. Az öt tisztviselő a klímaváltozás vizsgálatáért felelős irodában dolgozott és éppen egy beijingi két oldalú, a klímaváltozással kapcsolatos megbeszélésre készültek. Az e-mail látszólag egy elismert amerikai újságírótól érkezett, aki egy ismert amerikai lap gazdasági rovatvezetője, valamint a levél több közvetlen és közvetett utalást is tartalmazott az öt érintett dolgozóval kapcsolatban.

A Szövettségi Nyomozóiroda (FBI) és a Belbiztonsági Minisztérium (DHS), valamint még néhány szövetségi és állami ügynökség összefogott, hogy erőik egyesítésével és közös információmegosztással hatékonyabban vehessék fel a harcot az Anonymous hacker kollektíva és szakadár csoportjuk, a Lulz Security ellen. Egy nyilvánosságra került irat szerint az FBI profilozókat is foglalkoztat az Anonymous tagok kézre kerítése érdekében, de segítségükre van az úgynevezett Viselkedés Kutatási Egység (Behavioral Science Unit) is.

Az informatikai biztonságról szóló híradásokban egyre gyakrabban hallani, hogy könnyen előfordulhat, hogy a következő nemzetbiztonsági katasztrófát nem egy eltérített repülőgép vagy egy felrobbanó bomba okozza majd, hanem egy, a legtöbbek számára láthatatlan számítógépes betörés, ami megbénítja az energiaszolgáltatókat vagy a tőzsdéket. Sőt igazából ezek a támadások már most is zajlanak. Ennek megakadályozásán és az új védelmi rendszerek kidolgozásán olyan szakértők dolgoznak, mint Dr. Richard Ford, a Melbourne-i Technológiai Intézet vezetője. A floridatoday.com az információbiztonságról és erről a küzdelemről kérdezte a szakembert.

Biztonsági szakértők szerint a Stuxnet féreg kódjának kifinomultsága és összetettsége lehetővé teszi, hogy akár nukleáris robbanófejek feletti irányítás megszerzésére is felhasználják. A Check Point sydney-i konferencián Tomer Teller neves izraeli biztonsági szakértő arról beszélt, hogyan elemezte a 2009 júniusában egy iráni nukleáris telepen "bevetett" Stuxnet férget és milyen tapasztalatokat szerzett azzal kapcsolatban.

A Törökország és Izrael közti diplomáciai zsákutca újabb példája, hogy a hétvégén török hackerek eltérítettek közel 350 izraeli weboldalt és DNS támadást indítottak több tucat más oldal ellen. Az izraeli szakértők szerint a DNS eltérítéses támadás vélhetően egy teszt volt, egy nagyobb, izraeli domainokat célzó támadás előkészítése. Az érintett oldalakra érkező látogatókat a támadók egy általuk készített a "World Hackers Day"-t hirdető oldalra irányították. A támadásért a magát "Turkguvenligi group"-nak nevező csapat vállalta a felelősséget, mely lefordítva annyit jelent "Török biztonság".

Az izraeli hadsereg komoly kiberháborút tervez Irán ellen egy katonai számítógépes parancsnokság létrehozásával, mivel attól tartanak, hogy az iráni nukleáris üzemek elleni katonai fellépés sikertelenül zárul. A Sunday Times szerint az új számítógépes parancsnokság, amelyet az izraeli rezsim "védelmi képességeinek" központjává neveztek ki, közvetlenül Benjamin Netanjahu elnöknek tesz jelentést. Ez az lépés vélhetően a korábbi akciójuk folytatása, melyben izrael a Stuxnet féregvírussal próbálta meg az iráni urándúsító telepek számítógépes rendszereit tönkretenni, bár azt hogy a Stuxnet valóban izraeli-amerikai közös projekt lett volna, hivatalosan senki nem erősítette meg. "Izraelnek globális kiber nagyhatalommá kell válnia", mondta el Netanyahu egy közelmúltban történt megbeszélésen, ahol a rezsim kiberhadászati szakértői voltak jelen.