Alig néhány hónappal azután, hogy az RSA nyilvánosságra hozta a hírt, miszerint betörtek a hálózatukban, és a betörők egy kifinomult támadás segítségével megszerezték a SecurID adatbázist, a Lockheed Martin védelmi beszállító egy behatolót fedezett fel a saját hálózatában, aki legális azonosítót használt. "Nem sokon múlt, hogy ne vegyük észre", mondja Steve Adegbite, a Lockheed Martin kiberbiztonsági igazgatója. A támadás 2011 májusában vagy júniusának elején történt. "Először arra gondoltunk, hogy új ember érkezett a vállalathoz, de aztán egyre érdekesebbé vált a dolog". A betörő a vállalat egyik partnerének érvényes azonosítóját használta, beleértve a SecurID tokent. Azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem egyenes utakon jár. "Számos riasztást indított el a tevékenysége. Megpróbált adatokat szerezni, ráadásul olyan adatokat, amelyek nem kapcsolódtak annak a személynek a munkájához, akit próbált megszemélyesíteni".

A Pentagon legnagyobb beszállítója a Lockheed Martin hétfői közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy drámaian megnőtt a hálózatuk ellen végrehajtott behatolási próbálkozások száma, illetve azok kifinomultsága, és emiatt felveszik a kapcsolatot a partnereikkel, hogy segítsenek azoknak biztonságosabbá tenni a saját rendszereiket. Chandra McMahon alelnök, az informatikai biztonsági vezető elmondta, hogy körülbelül a támadások 20%-a folyamatos fenyegetést jelentő támadás (ATP - Advanced Persistent Threats), amelyeket célzott támadásokban különböző nemzetállamok és más csoportok követnek el adatlopás vagy egyéb káros műveletek elvégzése céljából. Elmondása szerint az elmúlt években fokozatosan nőtt a támadási kísérletek száma, amely mostanában a Lockheed beszállítóit veszi célba, miután a vállalat megerősítette a saját hálózatát.

Az Adobe tegnap egy a támadók által aktívan kihasznált sérülékenységről adott ki figyelmeztetést, amely az Adobe Reader és az Acrobat alkalmazásokat érinti és amely kihasználásával feltörhetőek a Microsoft Windows operációs rendszerrel futó számítógépek. Az U3D vagy Universal 3D fájl formátumot érintő sérülékenységet a Lockheed Martin amerikai katonai beszállító incidens kezelési csoportja és Defense Security Information Exchange jelentette. Mindkét csapat a katonai beszállítókat és szervezeteket érintő biztonsági fenyegetéseket figyeli. Az Adobe közleménye szerint a hibát a támadók jelenleg is kihasználják, korlátozott, célzott támadásokban.

A RSA szerint egy nemzetállam két hackercsapata fogott össze és ők álltak a kifinomult támadás mögött, amelyben a SecurID tokenekhez tartozó információkat tulajdonítottak el a cég rendszeréből. "A támadásban használt módszerekből tudjuk, hogy két csapat áll a támadás hátterében", mondta el Art Coviello, az RSA elnöke.  Az RSA-t márciusban érte támadás, melynek során a több ezer cég által használt SecurID token rendszer kompromittálódott. A cég sokáig titkolózott a körülményekről, végül júniusban, miután kiderült, a tőlük lopott információk segítségével hackerek megpróbáltak behatolni a Lockheed Martin-hoz, bejelentette, hogy összes ügyfelénél lecseréli a kompromittálódott tokeneket.

Japán is csatlakozik az Egyesült Államokhoz a kibertámadások elleni globális harcban, miután hackerek fenyegették nemzetük biztonságát, mikor behatoltak egy japán katonai beszállító rendszerébe. A japán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el annak kiderítése érdekében, hogy a Mitsubitshi Heavy Indrustries miért csak szeptember 19-én jelentette be a rendszerükben történt illetéktelen augusztusi behatolást. A cég komoly bírsággal nézhet szembe, ha a vizsgálatok során kiderül, hogy a Mitshubitshi állításával szemben, a támadók mégis hozzáférhettek bizalmas adatokhoz.

A Wired biztonságtechnikai portál olyan információkhoz jutott, melyek szerint az L-3 Communications rendszerét támadás érte, melynek kivitelezésében a támadók, a korábban az EMC-től megszerzett, SecurID technológiához kapcsolódó információkat használták fel.

Két dolog biztos a Lockheed Martin-nal kapcsolatban. Az egyik, hogy a világ legnagyobb űrhajózási vállalata, amely olyan harci járműveket gyárt mint pl.: F-16, F-22 vagy F-35 vadászrepülőgépek. A másik, hogy az ő biztonsági rendszerük sem kikezdhetetlen.