A több mint 1 millió felhasználót kiszolgáló Android-os forum értesítette a használóit, hogy javasolt a jelszóváltoztatás, mivel az oldal és annak adatbázisa hacker támadás áldozatául esett, és a náluk tárolt valamennyi személyes adathoz, így a jelszavakhoz is, hozzáfértek illetéktelenek.

A Hamas terrorszervezet szombaton tiszteletét fejezte ki az izraeli számítógépes rendszerekbe behatoló és onnan tetemes mennyiségű adatot kiszivárogtató arab programozók felé és a támadások folytatására kérte a hackereket. "Az izraeli weboldalak támadása az ellenállás új fejezetét nyitotta meg és egy új elektronikus háborút indított az izraeli megszállók ellen - áll Sami Abu Zuhri, a Hamas szóvivőjének közleményében. Mindeközben a Hannibal néven ismert hacker, aki korábban arab személyekhez tartozó Facebook hozzáféréseket és bankkártya adatokat hozott nyilvánosságra bejelentette, 30 millió, az "arabokhoz" tartozó e-mail hozzáférést készül kiszivárogtatni 3 nagyobb adagban.

Egy ismeretlen hacker egy fájlt juttatott el az Infosec Island szakértőinek, akik egy előzetes elemzés alapján kiderítették, hogy a kapott adat minden bizonnyal a Symantec Norton Antivirus 2006 szoftverének forráskódja.

Egy a LulzSec hackercsoporthoz tartozó támadó ismét feltörte a Sony honlapját és onnan felhasználó információkat szivárogtatott ki. A Sony megerősítette az adatkompromittálódással járó legújabb incidenst. A kiszivárgott információk a felhasználók e-mail címei, telefon számai, születési évszámai, postai címei és a Sony jelszavaiból álltak.

Egy magát a TeaMp0isoN tagjaként emlegető hacker feltörte az ENSZ fejlesztői programjának (United Nations Development Programme) honlapját és onnan bizalmas adatot szivárogtatott ki egy népszerű anonim információ megosztó portálon. Az akció állítása szerint tiltakozás volt az ellen, hogy "a NATO bürokratikus vezetése legitimizálja a kapitalista elit barbárságát". A Pastebin dokumentum megosztó oldalon több száz, a fejlesztési programhoz tartozó email cím, felhasználói név és jelszó jelent meg, többek között néhány adminisztrátoré is. Érdekes tény, hogy sok felhasználó egyáltalán nem használt jelszavas védelmet a fiókjához, de gyakori volt az "12345", az '11111" vagy a "654321" jelszó használata is.

Bizonyára mindenki ismeri azokat a kéretlen leveleket, melyben a csalók banki adatainkat, Facebook hozzáférésünket vagy levelezésünkhöz tartozó adatainkat kérik, különben valami rossz dolog fog történni. Nos a Reddit közösségi hírportál egyik felhasználója közelebbről is megvizsgált egy ilyen levelet, illetve az abban található linket és amit a weboldalon talált az nem volt más, mint egy szöveges fájl ami közel 47000 email cím és jelszó volt, amely Hotmail és MSN felhasználókhoz tartozott. Az egyenlőre nem tisztázott, hogy az adatokat az érintett adathalász levél segítségével gyűjtötték össze, de a Reddit egy Python script segítségével ellenőrzött 2000 hozzáférést, és azok 85%-a elérhető volt a mellékelt jelszavakkal.

Egyelőre ismeretlen támadók feltörték az egyik legnagyobb játékos közösség és online bolt, a Steam adatbázisát. Az üzemeltető cég, a Valve levélben értesítette az összes felhasználót arról, hogy adatbázisuk kompromittálódott. Az üzenetben leírták, november 6-án reggel észlelték, hogy a Steam fórumok oldalát úgynevezett "deface" támadás érte, de a nyomozás során kiderült, hogy a támadók messze túljutottak az oldalak elcsúfításán. Kiderült, hogy az illetéktelen behatolók a teljes játékos adatbázist is eltulajdonították, mely tartalmazta a felhasználói neveket, jelszavakat, a megvásárolt játékokat, email és számlázási címeket és ugyan titkosítva, de a felhasználók bankkártya információit is. Arra nincs bizonyíték, hogy a bűnözők ezt a titkosítást feltörték volna, de a Valve jelenleg is vizsgálja az esetet.

Szombati híradások szerint több, mint 16000 finn állampolgár személyes információi szivárogtak ki egy fájlmegosztó weboldalon keresztül. A kiszivárgott fájlok számos másolata kering azóta az interneten. A bizalmas adatok között TB számok, címek, telefon számok és e-mail címek szerepelnek. A finn infokommunikációs felügyeleti szervezet, a Ficora azt tanácsolja azoknak, akiknek adatai kiszivárogtak, hogy ne próbáljanak meg egyedül intézkedni az ügyben. A Ficora hálózati és biztonsági vezetője, Erka Koivunen elmondta, az illetékes szervezet minden érintettel fel fogja venni a kapcsolatot, várjanak türelemmel.

Svédország minden bizonnyal történelmének legnagyobb internetes biztonsági incidensét szenvedte el nemrégiben, melynek során legalább 60 weboldalhoz több, mint 210 000 felhasználó belépési adatai kerültek nyilvánosságra. A kiszivárgott adatok között számos politikus, híresség és újságíró adatai is szerepelnek. A keddi nap folyamán a népszerű svéd blog oldal, a Bloggtoppen, legalább 90000 felhasználójának jelszava került nyilvánosságra egy korábbi demokrata, most már független képviselő, William Petzäll Twitter oldalán keresztül. A képviselő ügyvédje az újságoknak elmondta, hogy Petzäll Twitter csatornája szintén hackerek törték fel.

A japán Védelmi Minisztériumhoz közeli források szerint előfordulhat, hogy a korábban a Mitsubishi Heavy Industries-nél (MHI) történt kibertámadás során a támadók egy katonai repülőgép terveihez is hozzáfértek. A repülőgép fejlesztői dokumentációja a támadás ideje alatt egy MHI szerverről egy másik, szintén általuk üzemeltetett szerverre átkerült, de arról nincsenek információk, hogy a dokumentum kikerült volna a cég rendszeréből. A minisztérium szerint egyébiránt a szóban forgó adatok nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot.