A National Cybersecurity and Communications Integration Center (NCCIC) figyelmeztetést adott ki egy új, kifinomult kibertámadási kampány kapcsán, amelynek keretében 2016. májusa óta technológiai, energetikai, egészségügyi, kommunikációs és egyéb kritikus infrastruktúrát érintő rendszerekből lophattak bizalmas információkat.

A Google az Egyesült Királyság Polgári Tájékoztatási Irodája új kampányt indított az online biztonság szükségességének tudatosítására. A kampány - melyben újsághirdetések, online hirdetések és közlekedési járműveken elhelyezett hirdetőtáblák jelennek meg - célja, hogy ösztönözze az internetezőket, hogy körültekintőbben szörföljenek a világhálón, használjanak biztonságos jelszavakat és jelentkezzenek ki az oldalakról, ha elhagyják azokat.

Az AppRiver szakemberei egy új, e-mailben terjedő káros szoftver kampányra hívták fel a figyelmet. A levél feladója látszólag az FBI és szövegében arról értesíti a felhasználót, hogy az FBI megfigyelte a felhasználó internet forgalmát és több mint 40 illegális tevékenységet fedezett fel.