Széleskörű és komoly viták zajlanak arról, hogy vajon a kis vállalakozások használjanak-e Dropbox-hoz hasonló felhő szolgáltatásokat arra, hogy megosszanak információkat vagy tároljanak biztonsági másolatokat a bizalmas üzleti adatokról. Azonban akármi is lesz a vita vége (ha lesz egyáltalán), néhányan mindenképpen használják a felhőt erre a célra. Ez inspirálta a Fasoo-t arra, hogy elindítson egy jelenleg béta állapotban szolgáltatást, amelyet DigitalQuick névre kereszteltek, és amelynek a célja, hogy a Dropbox-on tárolt dokumentumokat és fájlokat titkosítsa. A szolgáltatás segítségével egyes fájlokat vagy teljes Dropbox mappákat lehet titkosítani.

A Nasuni felmérése szerint az alkalmazottak nagy száma a munkáltató kifejezett tiltása ellenére is használja a Dropbox és hasonló fájlmegosztó szolgáltatásokat a munkával kapcsolatos állományok tárolására.

Az online tárhelyet és fájl backup-ot kínáló Dropbox szolgáltatás hamarosan támogatni fogja a kétlépcsős autentikációt, hogy ezzel is növeljék a felhasználói fiókok biztonságát. A beígért változás kevesebb mint egy hónappal azután érkezik, hogy az egyik Dropbox alkalmazott fiókját feltörték, majd ezen keresztül számos Dropbox felhasználó email címét hozták nyilvánosságra. A Dropbox felhasználók belépés után a Security fülön tudják engedélyezni a szolgáltatást, amely segítségével mobil telefonra vagy valamilyen mobilos alkalmazásra elküldött időkorlátos, egyszer használható biztonsági kódot kapnak a szolgáltatás igénybevételekor.

A Symantec biztonsági cég felhívta a figyelmet, hogy a kéretlen levélküldők újabban a népszerű, fájlok megosztására használ Dropbox URL rövidítési szolgáltatását használják a kéretlen reklámok terjesztéséhez. A Dropbox a felhasználók által megosztott tartalmakhoz biztosított direkt linkeket rövidíti le, hogy a felhasználók könnyebben URL-eket kapjanak. Mivel így a linkből címéből nem derül ki pontosan milyen tartalom látható ott, a spammerek reklámokat tartalmazó képeket töltenek fel publikus fájlként és azok rövidített linkjeit küldik tovább a kéretlen levelekben, áll Nick Johnson, a Symantec szoftvermérnökének írásában.

A Dropbox Inc. július 1-én bejelentette, hogy felülvizsgálja az adatvédelmi, és biztonsági szabályzatát tartalmazó dokumentumot.

A Dropbox Reader egy parancs soros eszköz készlet, amely a Dropbox cloud adattároló szoftverhez kapcsolódó konfigurációs és cache fájlokat dolgozza fel. A Dropbox Reader hat Python scriptet tartalmaz, melyek futtathatóak Windows, Macintosh és Linux környezetben is.

A webes tárhely szolgáltató cég beismerte, június 20. délutánján egy programozási hiba következtében hatástalanították saját védelmüket és bármilyen jelszóval hozzá lehetett férni a felhasználók adataihoz. A biztonsági rést egy hibás kód frissítés okozta az authentikációs mechanizmusban, melyet 13:54-kor élesítettek a rendszerben. Ezután a rendszerbe gyakorlatilag jelszó megadása nélkül lehetett bejelentkezni. A hibát négy órával később, 17:41-kor fedezték fel a Dropbox szakemberei és öt perc alatt ki is javították.

A Dropbox egy széles körben használt, igen népszerű online adattárolási rendszer. A Szövetségi Kereskedelmi Kamara (Federal Trade Commission - FTC) vizsgálata szerint a cég hazudott az ügyfeleinek a szolgáltatásaiknál használt adatbiztosításról és titkosításról, hogy ezzel üzleti előnyre tegyenek szert.

A népszerű fájl megosztó és szinkronizáló szolgáltatás, a Dropbox kiemelt figyelmet kap a sajtótól a nemrégiben megváltoztatott felhasználói feltételek (Terms of Service) miatt. Sokak számára az aggodalomra okot adó rész a bűnüldözési szervezetekkel való együttműködés volt. Ez elég nagy felháborodást keltett a szolgáltatás használói körében, így a Dropbox úgy döntött, egy hosszú blogbejegyzésben magyarázza el a változtatás okát.

Vagy Gmail-t. Vagy Google alkalmazásokat. Vagy az Amazon cloudot.  Vagy Hotmailt. Vagy bármilyen más online szolgáltatást.