Mint korábban is írtuk, biztonsági szakértők az USB eszközök durva sebezhetőségére bukkantak, az eszközöket (például billentyűzet, egér, pendrive) vezérlő firmware viszonylag egyszerű módosításával káros kódot lehet a számítógépbe juttatni.

Az eset azért került ismét az érdeklődés középpontjába, mert jelenleg már a sebezehtőség pontos leírása és a forráskódok is nyilvánosságra kerültek, több az interneten található videó is foglalkozik a sérülékenység kihasználásával.

Az Adobe - ebben a hónapban második alkalommal - kiadott egy rendkívüli szoftverfrissítést, amely kijavítja a Flash Player szoftver egy kritikus biztonsági hibáját, amelyet a támadók jelenleg is használnak.

Egy sebezhetőség lehetővé teszi, hogy bárki üzenetet küldjön egy tetszőleges Twitter felhasználó nevében vagy módosítsa az adatait, ha tudja a felhasználói fiókhoz rendelet mobilszámot. Hasonló sebezhetőséget már javítottak a Facebooknál.

Az adóhatóság ellentmondásos és sikertelen módszerekkel próbálta beépíteni rendszerébe IT biztonsági megoldásokat. Célja az lett volna, hogy megelőzze, minimálisra szorítsa és észrevegye a jogosulatlan belépéseket a pénzügyi rendszerébe és információiba. Viszont a következetlen kivitelezés a tervezés hiánya miatt azt az eredményt érték el, hogy sebezhetővé tették a rendszert a rossz szándékú belső munkatársak számára - nyilatkozta az ellenőrzést végző hatóság egy tisztviselője kedden.