Egy hozzáértőnek nagyon. A Las Vegas-ban folyó Black Hat biztonsági konferencián a kutatók egy óra alatt jártak sikerrel, így demonstrálva mennyire sérülékenyek is közműveink. Szeretnénk azt hinni, hogy automatizál számítógépes hálózataink, melyek a legérzékenyebb infrastruktúráinkat, az erőműveket, olaj finomítókat, víztisztítót telepeinket irányítják, támadhatatlanok. A Black Hat konferencián Dillon Beresford, az NSS Labs biztonsági kutatójának mindössze 45 percbe tellt lerombolni ezt a mítoszt. Bemutatta hogyan lehet a PLC-ket, a programozható logikai irányító eszközöket, melyeket ipari automatizáló rendszerekben és a börtönökben egyaránt használnak, akár távolról manipulálni vagy tönkretenni.

A Las Vegas-ban megrendezésre került Black Hat konferenciát Cofer Black, a globális fenyegetettségi elemzésekkel foglalkozó cég, a Blackbird Technologies elnöke és korábbi CIA terrorista elhárítási szakértő beszélt a terrorizmus paradigmaváltásáról. A Stuxnet volt a világ első olyan kibertámadása, ahol a fertőzésnek és behatolásnak fizikai hatása volt a készülékekre és ez a kiberbiztonságot kiemelt fontosságú kategóriába emelte az Egyesült Államok nemzetvédelmi stratégiájában.

A B-Sides Vienna  egy hacker konferencia, mely célcsoportjai a biztonsági kutatók, rendszer és hálózati operátorok, alkalmazás fejlesztők, hardver hackerek, a hacker közösség résztvevői és a digitális művészet és információs hadviselés területén dolgozók.

Az InfoSecHiComNet 2011 (Security Aspects in Information Technology, High-Performance Computing and Networking) egy nemzetközi fórum a biztonsági és titkosítási kutatások és alkalmazások prezentálására.

A DerbyCon a szervezők szerint a hacker konferenciák egy új korszakát hozhatja el és ez az új korszak Louisville-ben kezdődik szeptember 30-án. A rendezvény 3 napos lesz.

Az Immunity INFILTRATE néven először szervez mélyen technikai jellegű konferenciát Miami Beach-en április 16-án és 17-én. A konferencián elsősorban a különböző támadási technikákat elemzik majd.

A RECON egy számítógépes biztonságtechnikai konferencia, mely évente kerül megrendezésre a kanadai Montrealban. A három nap alatt számos könnyen követhető prezentációt mutatnak majd be, elsősorban reverse engineering és fejlett sérülékenység kihasználási technikák témaköreiben.

Idén augusztus 4-től 7-ig kerül megrendezésre 19. alkalommal a népszerű Def Con hacker konferencia Las Vegas-ban.

A következő linkre kattinva megtekinthető és letölthető minden korábbi konferencia anyaga.