A népszerű közösségi oldal szóvivője megerősítette a hírt, mely szerint a Facebook alkalmazta George Hotz-t, az internetet "GeoHot" néven elhíresült hackert, aki ellen a Sony pert indított, mivel Hotz feltörte a japán cég PlayStation 3 konzolját és a módszert blogján nyilvánosságra is hozta.

A hackerek kevesebb, mint 24 óra alatt törték fel és távolították el a digitális korlátozásokat az Apple új iOS-éből, hogy utána azon akár a cég által nem ellenőrzött alkalmazások is futtathatóak legyenek. Az iOS 5-t hétfőn mutatták be és a beta verziót korlátozott számban elérhetővé tették a fejlesztők számára. Néhány órával később az iPhone Dev Team már arról közölt képeket, hogy a operációs rendszert feltörték. Elmondásuk szerint, az iPhoneokon, iPod Touchokon és iPadeken futó OS-t a George "GeoHot" Hotz, a PS3 feltörőjeként elhíresült hacker által kidolgozott "limera1n"  technikával törték fel.

Hétfőn a Sony visszavonta a PlayStation 3-at feltörő George Hotz ellen irányuló vádiratát. Az érintett feleknek sikerült dűlőre jutniuk, a megegyezés értelmében a New Jersry-i hacker soha többé nem "bügykölheti" a konzolt vagy bármilyen más Sony terméket.

Az Anonymous csoport Operation Payback akciójának keretein belül minden cégnek "nekiugrik", akik valamilyen módon ártottak vagy ártani próbáltak a csoportnak vagy az általuk képviselt ideológiának. A jelenlegi "OpSony" fedőnevű akcióban (a cikk írásának idején folyamatban lévő) a Sony Playstation készülékével kapcsolatos oldalait érte támadás, ezek közül több részben vagy teljesen elérhetetlenné vált. A csoport által kiadott kommüniké szerint a támadás a Sony George Hotz, a PS3 feltörője ellen folytatott kampányának és perének megtorlása.

George Hotz, a hacker, aki sikeresen feltörte a PS3-t és módszert nyilvánosságra is hozta, bizonyítékokat hamisított, majd Dél-Amerikába menekült az igazságszolgáltatás elől. Legalábbis a Sony ezt állítja.

Egy szövetségi bíró elmondta, a Sony megszerezheti a hozzáférést George Hotz, a PlayStation 3 feltörőjének PayPal fiókjához, mivel a játékkészítő polgári pert indított a hacker ellen, aki elsőként jelentetett meg teljes értékű törést a PS3-hoz a konzol négy éves történetében.

Egy szövetségi bíró biztosítja a Sony óriásnak a jogot, hogy megszerezze azon látogatók IP címét, akik 2009. január óta meglátogatták George Hotz Playstation 3 hacker weblapját.