Az Apple 2014. február 22-én frissítette az iOS 6-os illetve 7-es verzióját. A frissítés azért vált szükségessé, mert egy Stefan Esser nevű twitter felhasználónak sikerült kiaknáznia egy sérülékeny kódrészletet. A bejegyzésből kiderül, hogy a böngésző SSL ellenőrzése hibára fut, miközben a végeredmény még is sikeres lesz, ezzel bármilyen tanúsítvány elfogadása megoldhatóvá válik.

Újabb botrány van kibontakozóban a technológiai órás háza táján, bár ezúttal nem szoftverek biztonságosságával van probléma. Alig egy hónapja jelent meg az Apple új, Montain Lion névre keresztel operációs rendszere az OS X 10.8, a különböző fórumok máris tele vannak az operációs rendszer irreális áramigényéről szóló felhasználói panaszokkal. Azok a Macbook Pro és Macbook Air tulajdonosok, akik frissítettek az OS X új verziójára arról számolnak be, hogy a gépek akkumulátorainak élettartama drasztikusan lecsökkent. A szerencséseknél ez csak 1-2 órát jelent, de olyan felhasználók is vannak, akiknél a korábbihoz képest 50%-al csökkent a teljes feltöltés utáni rendelkezésre állási idő.

Az orosz antivírus gyártó cég, a Doctor Web egy veszélyes többplatformos trójai program hívta fel a figyelmet, melynek segítségével a támadók működésképtelenné tehetik a fertőzött gépeket. A káros szoftver a BackDoor.DaVinci.1 nevet kapta és azért különösen veszélyes, mert képes Windows-os és Mac OS X operációs rendszerrel futó számítógépeket is megfertőzni.

Az internetes médiumok gyorsan felkapták az orosz Dr. Web biztonsági cég nemrég nyilvánosságra hozott jelentését, amely egy a korábban sebezhetetlennek hitt Mac OS X operációs rendszert célzó trójai káros szoftverről közöl információkat, amely a cég felmérése szerint már több, mint 550000 "almás" készüléket fertőzött meg. Az aprócska, mindössze 38KB méretű, a Flashback trójai felismerésére képes eszközt Juan Leon, a főleg GPS készülékeiről híres Garmin International cég szoftvermérnöke készítette. A FlashBack Checker az F-Secure biztonsági cég által kiadott, a káros szoftver felismerését szolgáló konzolos parancsokat automatizálja és futtatja le egyetlen gombnyomásra.

Alapvetően az Operációs rendszerek között nincs különbség abban, hogy az egyes felhasználói szintekhez milyen jogosultságok járulnak. Mindenki módosíthatja a saját jelszavát, a rendszergazda pedig mindenkiét. Az OS X-ben mégis egy komoly hibára derítettek fényt.

Ez bizony sokáig tartott. A cég a káros szoftverről szóló jelenések múltheti nyilvánosságra kerülése óta tagad, de most tisztázták a helyzetet. A Mac Defender valóban egy vírus, amely a Mac OS X-et támadja, de az Apple hamarosan kiad egy frissítést, ami automatikusan megkeresi és eltávolítja a káros szoftvert, valamit meggátolja annak telepítését.

Parancssorok használata során előfordulhat, hogy egy-egy parancsnak, funkciónak utána kell nézni. Ilyen esetekben segítségünkre lehet az a gyűjtemény, amely Oracle adatbázishoz, BASH-hoz, OS X-hez, Windows CMD-hez, Visual Basic szkripteléshez, Windows PowerShell-hez és SQL Server 2005 kezeléséhez ad gyors referenciát.