A Veracode cég készített egy szoftver állapot jelentést, a mely szerint az XSS és az SQL befecskendezés a két leggyakrabban kihasznált sérülékenység amely utat nyit a hackereknek a felhasználók adatai felé. A Veracode számos kritérium szerint vizsgálta az alkalmazásokat és jelentésükből kiderül az is, tízből nyolc program az alapvető biztonsági előírásoknak sem felel meg.

A biztonsági alkalmazások és a Facebook általában olyan jó elegyet alkotnak, mint az olaj és a víz. Az embereket általában a hírek, a képek, a linkek megosztása foglalkoztatja és nem akarnak a biztonsággal törődni. Éppen ezért a legtöbben nem is használnak semmilyen biztonsági eszközt, ha azt túl bonyolultnak találják.

A mobiltelefonok széles körű elterjedésekor egyre több szülő vett gyermekének is mobilkészüléket, hogy ha az ifjú szülői felügyelet nélkül jár valamerre, akkor is bármikor el lehessen érni vagy veszély esetén a gyerekek segítséget tudjanak kérni szüleiktől. Most, hogy az okostelefonok is egyre inkább elérhetőek bárki számára a szülők akár még nagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket.

Miután laptopját ellopták Joshua Kaufman nem ült le szomorkodni és várni, hogy a rendőrök megtalálják a tolvajt. Nem bizony. A Hidden nevű alkalmazás - mely a készülék webkamerájával képeket készít ha a készüléket ellopják - segítségével információkat gyűjtött az MacBookjának új "tulajdonosáról".

Miután elolvasta a dereknewton.com-on megjelent írást a Dropbox nem biztonságos kialakításáról Sablefoxx, a fórum egy leleményes fiatal programozója írt egy python alkalmazást, amivel kihasználható a népszerű fájl szinkronizációs eszköz sérülékenysége.

Megannyi, a Facebook profilunkat megtekintő vagy legtöbbet látogató embereket listázó hamis alkalmazás után talán elérkezett az idő, amikor az ilyen csalik nem működnek. Vagy a csalók egyszerűen úgy döntöttek, hogy az áldozatok számát úgy próbálják meg növelni, hogy a kínált alkalmazást "hivatalos" Facebook alkalmazásnak titulálják.

A Tattler egy nyílt forráskódú topic monitorozó eszköz. Megkeresi és összegyűjti az egy topichoz tartozó tartalmakat a felhasználó beállításai szerint.

A Privacy Blocker egy Android alkalmazás, ami meggátolja a többi telepített alkalmazást abban, hogy személyes információkat gyűjtsön a telefonról.

A Symantec felfedezett egy hamisított Android alkalmazást, amelyet hackerek úgy módosítottak, hogy behatolva az okostelefonba jelentős szöveges üzenet forgalmat bonyolítson a felhasználó tudta nélkül.