2011 december 6-án, néhány Kreml aktivista számítógépes botok segítségével támadási indított a Twitter ellen, arra használva a botokat, hogy Triumfalnaya címkével üzeneteket küldjenek a Twitterre. A másodpercenként 10-es darabszámban érkező durva nyelvezetű, nemzeti szlogeneket tartalmazó üzenetek ellehetetlenítették, a Triumfalnaya címkével érkező valódi üzenetek megjelenését.  A támadás célja minden bizonnyal az orosz választási eredmények körül kialakult botrány és a moszkvai Triumfalnaya téren zajló kormányellenes tüntetésről szóló "tudósítások" ellehetetlenítése volt.

A jelenések szerint a szíriai kormány betiltotta az iPhone okostelefonok használatát, így próbálva meg kontrollálni az országból kijutó információkat. A szíriai gazdasági minisztérium vámosztályáról kikerül állásfoglalás szerint, a hatóságok mindenkit "figyelmeztetnek", aki iPhone készüléket használ Szíriában. A rendelet emellett megtiltja az Apple mobilkészülékeinek importálását is. A ENSZ becslései szerint az országban március óta közel 4000 embert öltek meg. Mivel a nemzetközi média a felkelések kezdete óta ki van tiltva az országból, a véres megtorlásokról szóló videókat és képi anyagokat főleg az aktivisták készítik mobiljaikkal és megosztják azokat az interneten.

Az Anonymous és még néhánny más hacktivista csoport összeálltak, hogy támadást indítsanak a bankszektor ellen, így válaszolva az Occupy (például az Occupy Wall Street) tüntetések erőszakos feloszlatására. A TeaMp0isoN és az Anonymous egyesíti erőit a Robin Hood akcióban, melybe többek között az is beletartozik, hogy az ellopott bankkártya információk felhasználásával jótékonysági alapoknak és szervezeteknek adakozzanak.

Az egyiptomi és a tunéziai sikereket folytatva, a Telecomix elnevezésű hackerkollektíva egy segítő kezet kölcsönöz a szíriaiaknak a Damaszkusz elleni harcban. Szeptember 4-én éjszaka, KheOps (politikai aktivista hacker) megnyomott egy gombot és ahogy szerényen fogalmazott, átirányította Szíria teljes internetforgalmát. Így a hacker a szíriai internetezőket automatikusan egy olyan weboldalra irányítja, ahol leírják, hogyan és miért kell megkerülni a kormányzati cenzúrát és megvédeni az online kommunikációt.

Újra a címlapokon szerepel az Anonymous hackercsapat által is támogatott Occupy Wall Street tüntetés, mivel a hétvégén a New York-i rendőrség tömeges letartóztatásokat végzett a tüntetők körében. A közeli bázisukról a Wall Street-re igyekező tüntetőket a rendőrség a Brooklyn-hídnál feltartóztatta és több mint 700 embert őrizetbe vettek. A megmozdulások szeptember 17-én vették kezdetüket a Manhattan parkban és azóta több amerikai városra is átterjedtek, mint Los Angeles vagy Boston. A kérdés már csak az, hogy a rendőrség ilyen mértékű beavatkozása és a tömeges letartóztatások vajon letörik a tüntetők lelkesedését vagy a rendfenetartók csak olajat öntöttek a tűzre.

Létrejött a Facebook-on egy csoport, Occupy the London Stock Exchange néven, amelynek szervezői arra szólítják fel az érdeklődőket, hogy vonuljanak fel a londoni tőzsde Paternoster téren található központja előtt és ott sátrakban barikádozzák el magukat néhány hónapra. A tüntetés október 15-én venné kezdetét és december 12-ig tartana. A szervezők legalább 20000 emberrel szeretnék megszállni egy békés demonstrációval a tőzsde környékét. Az eseményen való részvételt eddig 225-en igazolták vissza és tovább 121 ember jelezte, talán ott lesz a tüntetésen. A kezdeményezéssel szembeni látszólagos érdektelenségnek az is oka lehet, hogy a szervezők azt nem tüntették fel, hogy tulajdonképpen mi is a célja az eseménynek, vagy hogy miért vagy mi ellen tüntetnének.

A többek között az Anonymous csoport által is szervezett Occupy Wall Street eseményen történt, a tüntetőkkel szemben fellépő rendőri erőszakról szóló jelentések hatására a hackercsoport több üzenetet is közzétett, melyben figyelmeztették a hatóságokat, az erőszak nem marad büntetlenül. A rendőri erőszakról szóló jelentéseket szerdán ellentmondó hírek követték, mely szerint a rendőrség le is tartóztatott tüntetőket, sőt az Anonymous számos nyilatkozatban állítja, hogy az eseményről tudósító csapatukat is őrizetbe vették. A csapat ezután segítséget kért, hogy aki csak tud segítsen, hogy továbbra is élő videóképet tudjanak sugározni az eseményről és a letartóztatásokról is.  A felhívás után több videó is megjelent a népszerű YouTube videómegosztó portálon, amely a rendőrség erőszakos fellépését bizonyítja. Néhány felvétel megörökítette, ahogy a rendőrök egy-egy személlyel összecsapnak a tömegben, később pedig, hogy néhány tüntetőt a földön húznak el a tömegből és megbilincselnek.

Mára megerősítést nyertek a híresztelések, melyek szerint Algéria, a korábbi egyiptomi "eljáráshoz" hasonlóan meg akarja szakítani az ország internetes elérhetőségét. Vasárnap folyamán a kormány leállítatta az internetszolgáltatókat, Facebook hozzáféréseket töröltettek és több száz, a demorkrácia mellett tüntető algériait tartóztattak le az elfajuló utcai demonstrációk során.